Gem de caise

de Adele in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 3631 vizualizari

 

Daca tot am primit caise (din alea bune bio din copac :D) le-am bagat la un gem .. nu se compara gustul,aroma,parfumul etc unui gem/unei dulcete pregatit/a in casa.Tin sa precizez ca nu l-am pregatit pentru iarna ,deci va fi consumat imediat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise.
  • 1 kg zahar.
  • 1 plic de gel fix 1:1.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Pentru inceput se spala foarte bine si se curata caisele ,se amesteca cu zahar si se lasa cel putin o ora .Se pun intr-o oala incapatoare (eu le-am pus in tuci) se pun la fiert la foc potrivit ,dupa ce lasa putina zeama se adauga plicul de gel fix,se fierbe pentru aproximativ o ora ,amestecand din cand in cand.Cand este gata se lasa ,chiar si pentru o noapte la racit, in oala in care a fost pregatit.Dupa care se pune in borcane se inchid si se pun in frigider.

TIPS-URI

1

Daca il preferati mai dulce adaugati zahar dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura