Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2015 | 4930 vizualizari

 

Acest aperitiv l-am conceput facand curatenie in camara si frigider.
Deci aveam niste salam Sinaia inceput de cateva zile, niste fulgi de ovaz care aveau termenul de expirare peste cateva zile si deliciosul cascaval de la Delaco, cel afumat, pe care l-am primit la picnicul bucatarasilor.
A iesit ceva bun de rontait in fata PC-urilor, sau de luat la pachetelul de drum lung sau de scoala.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cascaval afumat, Delaco
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 250 g faina
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • chimen
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita praf de copt.
  • felii de salam(1/portie)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco:

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider.

Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia.

Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat, faina amestecata cu praful de copt.

Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il vom pune intr-o folie sau punga si il vom da la frigider pentru o ora.

Apoi, feliem salamul, dar nu foarte subtire, infainam masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire de 2 mm grosime.

Decupam aluatul cu un pahar, astfel incat diametrul decupajului sa fie mai mare decat diametrul feliilor de salam.

Asezam cate o felie de salam peste cate o rondea de aluat si acoperim cu alta rondea de aluat.

Presam marginile aluatului, ca sa ramana lipite in timpul coacerii si asezam rondelele in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumenesc rondelele.

Mie mi-au rezultat doua tavi de aperitive, unele cu salam si altele simple.

Sunt asa de bune si langa cafeaua sau ceaiul de dimineata!

Data viitoare cred ca am sa incerc fara faina, sau cu mai putina faina si mai multi fulgi de ovaz.

Sa aveti spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Salamul folosit, ar fi indicat sa fie din cel crud-uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Sidy 1

18.06.2015, 08:07

Hmmmmm ce bun tre'sa fie ! Idee minunta....merg sa fac curat in frigi si apoi vin la degustat, bine Merisor drag ?

Panacris 1

19.06.2015, 12:14

Merisor 1

21.06.2015, 10:23

pe toti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saleuri de casa