Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2015 | 5414 vizualizari

 

Acest aperitiv l-am conceput facand curatenie in camara si frigider.
Deci aveam niste salam Sinaia inceput de cateva zile, niste fulgi de ovaz care aveau termenul de expirare peste cateva zile si deliciosul cascaval de la Delaco, cel afumat, pe care l-am primit la picnicul bucatarasilor.
A iesit ceva bun de rontait in fata PC-urilor, sau de luat la pachetelul de drum lung sau de scoala.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cascaval afumat, Delaco
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 250 g faina
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • chimen
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita praf de copt.
  • felii de salam(1/portie)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco:

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider.

Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia.

Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat, faina amestecata cu praful de copt.

Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il vom pune intr-o folie sau punga si il vom da la frigider pentru o ora.

Apoi, feliem salamul, dar nu foarte subtire, infainam masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire de 2 mm grosime.

Decupam aluatul cu un pahar, astfel incat diametrul decupajului sa fie mai mare decat diametrul feliilor de salam.

Asezam cate o felie de salam peste cate o rondea de aluat si acoperim cu alta rondea de aluat.

Presam marginile aluatului, ca sa ramana lipite in timpul coacerii si asezam rondelele in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumenesc rondelele.

Mie mi-au rezultat doua tavi de aperitive, unele cu salam si altele simple.

Sunt asa de bune si langa cafeaua sau ceaiul de dimineata!

Data viitoare cred ca am sa incerc fara faina, sau cu mai putina faina si mai multi fulgi de ovaz.

Sa aveti spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Salamul folosit, ar fi indicat sa fie din cel crud-uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de casa