Acest aperitiv l-am conceput facand curatenie in camara si frigider.
Deci aveam niste salam Sinaia inceput de cateva zile, niste fulgi de ovaz care aveau termenul de expirare peste cateva zile si deliciosul cascaval de la Delaco, cel afumat, pe care l-am primit la picnicul bucatarasilor.
A iesit ceva bun de rontait in fata PC-urilor, sau de luat la pachetelul de drum lung sau de scoala.
Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider.
Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia.
Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat, faina amestecata cu praful de copt.
Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il vom pune intr-o folie sau punga si il vom da la frigider pentru o ora.
Apoi, feliem salamul, dar nu foarte subtire, infainam masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire de 2 mm grosime.
Decupam aluatul cu un pahar, astfel incat diametrul decupajului sa fie mai mare decat diametrul feliilor de salam.
Asezam cate o felie de salam peste cate o rondea de aluat si acoperim cu alta rondea de aluat.
Presam marginile aluatului, ca sa ramana lipite in timpul coacerii si asezam rondelele in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumenesc rondelele.
Mie mi-au rezultat doua tavi de aperitive, unele cu salam si altele simple.
Sunt asa de bune si langa cafeaua sau ceaiul de dimineata!
Data viitoare cred ca am sa incerc fara faina, sau cu mai putina faina si mai multi fulgi de ovaz.
Sa aveti spor si pofta buna!
1
Salamul folosit, ar fi indicat sa fie din cel crud-uscat.