Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

de Oana in Dulciuri, 17 Iun 2015 | 5938 vizualizari

 

Sunt minunate la micul dejun, cu o cana de cafea langa!

 

INGREDIENTE

    • lapte- 240 ml
    • zahar- 90 g
    • unt- 80 g
    • oua- 2 buc
    • coaja rasa de lamaie- 1 lingurita
    • esenta de rom- 1 lingurita
    • faina- 550 g
    • drojdie- un pliculet de 7 g
    Umplutura:
    • cirese fara samburi- 500 g
    • zahar brun- 50 g
    • scortisoara- 1 lingurita
    • amidon- 2 linguri
    • plus un ou pentru uns
    Glazura:
    • unt- 50 g
    • crema de branza- 150 g
    • zahar pudra- 100 g
    • vanilie- o lingurita
    • scortisoara- 1 lingurita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara:

  • puneti in vasul de la robot laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata

  • mixati lejer pana obtineti un aluat ferm, nelipicios iar daca mai este nevoie mai adaugati putina faina

  • framantati 10-15 minute la viteza mica, apoi acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca pentru o ora, in loc ferit de curent

  • puneti faina pe masa de lucru si intindeti apoi o foaie dreptunghiulara, de 1,5 cm grosime

  • amestecati ciresele cu zaharul, scortisoara si amidonul si puneti umplutura pe foaia de aluat, apoi rulati

  • taiati aluatul rondele de 2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit si asezati fiecare bucata cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt

  • lasati 2 cm distanta intre rulouri

  • ungeti rulourile cu oul batut

  • coaceti rulourile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc deasupra

  • intre timp pregatiti glazura: mixati untul moale cu zaharul, adaugati crema de branza, vanilia si scortisoara

  • scoateti tava din cuptor si ungeti rulourile fierbinti cu crema din belsug

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere, nuci si stafide