De cand ai facut prima data paine de casa poti spune ca te-ai indragostit. Singurul impediment care sta intre tine si aceasta minunatie este timpul. De indata ce-l pui la locul lui si constientizezi ca nu trebuie sa-ti desfasori neaparat viata pe fast forward ca sa fii fericit, te poti dedica si activitatilor de acest gen.
Sper sa faci reteta pe care ti-o prezint mai jos. Te va impresiona cu adevarat !
Cerneti ambele tipuri de faina si amestecati-le intr-un bol incapator;
Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati zaharul si amestecati bine – lasati-o cca 10 min la temperatura camerei;
Scoateti samburii maslinelor si tocati-le marunt;
Tocati frunzele de busuioc;
Adaugati compozitia lichida impreuna cu cele doua tipuri de ulei in vasul malaxorului (puteti framanta aceasta paine si de mana - tot ceea ce trebuie sa faceti este sa incorporati treptat ingredientele lichide peste cele solide);
Montati carligul sau dispozitivul pentru plamadit si porniti aparatul pe viteza mica si incepeti sa adaugati faina treptat;
Adaugati apoi maslinele si busuiocul tocat;
Framantati cca 8 min (2 minute pe viteza mica, 6 min pe viteza medie);
Pudrati coca cu putina faina si asezati-o intr-un bol incapator, acoperita cu un prosop, la caldura pentru a se dospi;
Lasati-o cca 60 min;
Odata dospita, pudrati-o cu putina faina si modelati-o in 2 cantitati egale;
Asezati-le intr-o tava, pe hartie de copt, cu o distanta considerabila intre ele;
Crestati-le usor cu un cutit si ungeti-le cu galbenusurile de ou;
Adaugati seminte de susan, seminte de in si sare de Himalaya pe deasupra;
Introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 40-45 min;
Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti daca sunt coapte;
Lasati-le la odihnit pe un tocator de lemn, acoperite cu un prosop, pentru cca 2-3 ore inainte de a le taia;
Pofta buna !