Placinta cu ceapa verde si branza

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2015 | 8818 vizualizari

 

Ne place la nebunie placinta asta.Are un aluat fraged,pufos.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 1-2 pliculete de drojdie
  • 800 gr -1 kg de faina
  • 2 lg de sare
  • Umplutura:
  • 200 gr branza sarata
  • 7-8 fire ceapa verde
  • 3 oua
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa verde si branza:

      Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald.

      Cand aluatul a crescut l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitoru.Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt,punem ceapa verde taiata,branza rasa deasupra si oul batut (1 ou ptr. fiecare tava)cu sare si piper.D-am la cuptor la 200 de grade pentru 20-30 de minute.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie.

2

Putem face ce umplutura dorim.

3

Putem face testul cu scobitoarea sa vedem cand este gata copt aluatul.

4

Au iesit 3 tavi,puteti face si 2 tavi si sa puneti foaie deasupra capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa verde si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu sunca si crema de branza