Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Brownies cu menta si marshmallow
Postat de: margo in PrajituriUntul si ciocolata se taie cuburi si se topesc impreuna la bain marie.Se lasa sa se racoreasca. Menta se zdrobeste cu...Citeste continuarea
Varza cu carne de la garnita acrita...
Postat de: cristinutanicolita in PorcCurățăm, spălăm și tocam legume, morcovul îl dam pe răzătoare. Într-o cratiță punem bucățile de carne cu putina untură,adăugăm legumele ,le lasam pana se...Citeste continuarea
PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ
Postat de: panacris in PrajituriZmeura se trece sub un jet de apă, apoi se pune într-o strecurătoare. Tijele de rubarbă se curăță, atenție frunzele sunt otrăvitoare, deci trebuiesc înlăturate, apoi se...Citeste continuarea
Inghetata de banane cu ciocolata
Postat de: ralu_ca in DulciuriBananele le-am taiat felii, apoi le-am introdus la congelator pentru50 minute. In blender am pus bananele, ciocolata bucati , apoi cacaoa si am mixat cateva secunde. Am turnat compozitia intr-o...Citeste continuarea
PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, îndulcitorul/zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească...Citeste continuarea
Prajitura Rudy - cu urda si visine
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece se taie bucatele, se pune galbenusul si se amesteca bine pana se obtine un aluat care poate fi...Citeste continuarea
Placinta cu ceapa verde
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIncepem prin a prepara aluatul deoarece va necesita timp pentru dospit . Punem intr-un bol faina,drojdia ,sarea si zaharul . Adaugam apa calduta ( NU fierbinte) si incepem sa amestecam...Citeste continuarea
Negresa cu branza si cirese
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Ciocolata o topim pe...Citeste continuarea
Spaghete cu sos alb si mazare
Postat de: simona72 in SpagheteUsturoiul, se curata se taie marunt si se caleste pentru cateva secunde in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga mazarea fiarta in prealabil, se lasa sa se caleasca si ea 1 minut . Se adauga...Citeste continuarea
Paste cu sos alb
Postat de: botcrina in PastePunem pieptul de pui bine spălat la fiert cu puţină sare. În acelaşi timp fierbem separat ouăle tari. Fierbem pastele aldente, le scurgem de apă şi le trecem pe sub un jet de...Citeste continuarea
Limonada cu zmeura si lime
Postat de: licurici_lra in BauturiSe zobeste zmeura cu zeama de lime la chopper. Se adauga gheata si menta si se amesteca pana se zobeste gheata. Se amesteca sucul de fructe cu apa minerala. Citeste continuarea
Sos de caramel
Postat de: VanessaAli in DulciuriIntr-o cratita de calitate punem zaharul si il caramelizam la foc mic avand grija sa nu se arda. Nicidecum sa nu amestecati cu lingura cand incepe sa se topeasca pe fund, doar miscati cratita sa...Citeste continuarea
Dulceață asortată (vișine,...
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemFructele se spală, se curăță de codite și sâmburi. Într-o cratiță sau tuci se amesteca cu zaharul și menta, se lasă câteva ore sau peste noapte. A doua zi se fierb...Citeste continuarea
Dulceață de vișine
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemVișinele se spală, se curăță de codite și sâmburi. Într-o cratiță sau tuci amestecam fructele cu zahar, pus în straturi, unul de vișine, unul de zahar. Lasam fructele cu...Citeste continuarea
Dulceață de cireșe
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemCireșele se spală, se scot sâmburii. Amestecam zaharul cu fructele, pus în straturi, unul de cireșe, unul de zahar. Lasam fructele cu zahar peste noapte. A doua zi, fierbem la foc...Citeste continuarea
Dulceață de căpșuni
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemCăpșunile spălate se pun Intr-un vas, se adauga zaharul, frunzele de menta si se lasă câteva ore la rece, apoi se pun la fiert, la foc moderat. Amestecam continuu și din momentul...Citeste continuarea
Cremă de brânză cu ceapă verde,...
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriÎntr-un bol încăpător punem brânza pe care o desfacem uşor cu ajutorul unei linguri sau furculiţe. Brânza trebuie să aibe o consistenţă cremoasă. Dacă e prea aspra...Citeste continuarea
Tort de ciocolata si frisca
Postat de: Alepaty in TorturiFiecare din cele 2 blaturi se face din din: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri,...Citeste continuarea
Prajitura cu visine si bezea
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriAlbusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5...Citeste continuarea
Tarta cu piersici si caramel
Postat de: daniastefania in PrajituriFacem prima data un caramel. Punem.zaharul si apa pe foc si lasam sa se caramelizeze. Avem grija sa nu se arda. Cand e gata caramelul, il turnam pe fundul unei tavi. Spalam bine piersicile, le...Citeste continuarea
Cum se face crema de lamaie verde-...
Postat de: Oana in DulciuriAmestecati intr-o craticioara ouale cu galbenusurile, zaharul, zeama de la cele trei lamai verzi si coaja rasa de la doua lamai Puneti craticioara pe foc, la...Citeste continuarea
Eclere cu crema de lime si busuioc
Postat de: Oana in PrajituriPentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura...Citeste continuarea
Eclere cu crema de mango si ganaj...
Postat de: AlexTeacher in DulciuriIncepem cu cojile de eclere: puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare; Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o...Citeste continuarea
Tort diplomat cu capsuni
Postat de: AlexandraOrdean in TorturiFrisca se bate tare. Separam albusurile de galbenusuri Albusurile le batem spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, iar galbenusurile le frecam bine...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu porumb...
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata de coaja, se indeparteaza miezul cu seminte, apoi se rade pe razatoarea mare. Se presara sare peste ei si se lasa sa stea 10 minute, timp in care vor lasa destul de multa apa....Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu reţetă...
Postat de: gicuta69 in TorturiTiramisu reţetă originală Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat. Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema. In crema de galbenusuri...Citeste continuarea
Saratele cu cascaval si chimen
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem faina....untura...telemeaua rasa...ouale....drojdia dizolvata in laptele caldut. Framantam bine pana se desprinde de pe mana aluatul. Adaugam putin ulei...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul, esentele, grisul, oul si faina. Se amesteca ingredientele cu un tel. Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare....Citeste continuarea
Biscuiti spritati
Postat de: AlexandraOrdean in PrajituriIntr-un castron punem faina, untura, zaharul vanilat, ouale intregi, zaharul, coaja rasa de la lamaie si bicarbonatul stins in zeama de la lamaie. Framantam bine. Impartim...Citeste continuarea
Melcişori cu nucă
Postat de: diaconta in DulciuriFaina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si drojdia. Am adaugat apoi ouale,untul topit si racit,smântâna,apa minerala,vanilia si la urma laptele caldut. Am framântat...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu piure si...
Postat de: AlexandraOrdean in PorcSpalam bine bucatile de carne, le asezonam cu sare si piper, le lasam la marinat pt 1-2 ore. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare aprox 20-25 minute....Citeste continuarea
Prăjitură cu brânză şi fructe
Postat de: diaconta in PrajituriAm scos sâmburii visinelor si le-am pus cu zahar. An sfarâmat brânza cu o furculita. Nu este nevoie sa fie pasata foarte fin.Am pus coaja de lamâie si vanilia în...Citeste continuarea
Dulceață de cireșe amare
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemCireșele se spală, se curăță de codite. Într-o cratiță se pune un strat de cireșe, unul de zahar pana ce se termina. Se lasa peste noapte. A doua zi se pun la...Citeste continuarea
Milkshake cu visine
Postat de: mirela0911 in BauturiVisinele se spala si se scot samburii. Banana se curata si se taie rondele. Se pune in blender laptele apoi bucatile de banana, visinele, ciocolata si menta si se mixeaza pana obtinem o...Citeste continuarea
Ciocanele in crusta de sos si...
Postat de: Valclaudia in PuiCiocanelele se spala si li se indeparteaza pielea. Le clatim din nou,apoi le tamponam cu srvetele de bucatarie sa scapam de apa in exces. Preincalzim cuptorul la 185 grade. Tapetam cu...Citeste continuarea
Pariziene cu mere
Postat de: momo121 in DulciuriIn primul rand dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina (pe care am aerisit-o si am presarat praful de sare) am acoperit-o cu putina faina si am lasat-o pana a...Citeste continuarea
Mozzarella pane la cuptor cu salata...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriMozzarella se taie felii, care se tavalesc prin faina, apoi albus de ou, pesmet si din nou albus de ou si pesmet. Se aseaza intr-o tava care se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de...Citeste continuarea
Wrap cu Halloumi la gratar,...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriBranza se taie felii si se prajeste pe ambele parti cateva minute pana devine aurie. La final se adauga si semintele de susan si se mai gateste 1 minut. Intr-o lipie se aseaza in ordinea...Citeste continuarea
Tocanita economica cu pui si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiIn putin ulei se prajesc feliile de carnat cateva minute. Se adauga apoi ceapa, morcovii, cartofii, frunzele de dafin si se gatesc 10 minute, amestecand frecvent. Se adauga ciupercile taiate in...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: poa in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii, se spala, se rad pe razatoarea mare, apoi se sareaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute pentru a iesi apa din ei. Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se rad...Citeste continuarea
Sandvis Legendary Tweet
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe prajeste oul in putin ulei astfel incat galbenusul sa ramana moale. Se gatesc inelele de ceapa conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie bagheta longitudinal si se unge...Citeste continuarea
Supa marocana picanta cu linte si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe incalzeste uleiul intr-o tigie si se caleste ceapa timp de 2 minute. Se adauga morcovii, cuminul, coriandrul si scortisoara si se soteaza 6-8 minute, pana cand legumele s-au inmuiat. Se adauga...Citeste continuarea
Sandvis pentru Ziua Tatalui
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe amesteca maioneza cu Sriracha. Bagelul se taie longitudinal si se unge cu mixul de maioneza. Intr-o tigaie, se incalzeste untul si se prajeste oul. Alaturi se aseaza feliile de...Citeste continuarea
Tort cu crema de cacao si zmeura
Postat de: daniastefania in TorturiPrima data vom face trei blaturi rotunde. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Impartim compozitia in trei...Citeste continuarea
Tocanita cu ardei copti si carne de...
Postat de: Moni_alex in Mancaruri cu carneCarnea de porc se taie bucatele potrivite si se pune cu uleiul sa se caleasca putin intr-un ceaun. Se curata ceapa, se taie julien, se adauga peste carne, se sareaza putin si se adauga 1/2...Citeste continuarea
Ciorba de vara
Postat de: ralu_ca in CiorbeIn oala, am pus uleiul, apoi am pus la calit ceapa tocata si morcovul taiat rondele subtiri, pentru cateva minute. Am turnat peste ele, zarzavatul, am amestecat, apoi am turnat apa, cam jumatate...Citeste continuarea
Biscuiti cu portocala si pepite de...
Postat de: caroline in DulciuriUntul ( sau margarina) se scoate din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei . Punem intr-un bol untul si zaharul si mixam cu ajutorul unui mixer la viteza maxima pana devin o...Citeste continuarea
Pasta de branza cu ceapa verde si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriUntul si branzeturile trebuie sa fie la temperatura camerei. Le punem pe toate un bolul mixerului. Ceapa de tuns se spala sub jet de apa rece, apoi se taie marunt si se adauga peste unt si...Citeste continuarea
Pilaf cu ciuperci
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriAm pregatit legumele si anume: ciupercile le-am taiat in lamele subtiri, ceapa taiata in cuburi foarte mici, ardeiul taiat cuburi, apoi morcovul taiat in cubilete mici si patrunjelul tocat...Citeste continuarea
Cartofi noi gratinati cu muschiulet...
Postat de: ralu_ca in PorcCartofii i-am spalat bine, apoi i-am fiert pentru 15 minute. In vasul roman, uns cu unt, am pus cartofii si printre ei, feliile de muschiulet de porc, am condimentat de sare, piper, busuioc si...Citeste continuarea