Branzoaice cu branza dulce si stafide

de Aletta in Prajituri, 24 Iul 2015 | 9357 vizualizari

 

Branzoaicele nu au nevoie de nicio descriere. Sunt delicioase, sunteti de acord cu mine ?

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 80 g unt
  • 50 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare.
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza dulce
  • 2 linguri de smantana
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • 2 linguri de gris
  • esenta de rom sau rom
  • un praf de sare.
  • Pentru uns:
  • un ou
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice cu branza dulce si stafide:

Preparare aluat:

Punem drojdia la inmuiat cu 4-5  linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute.

Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu  zaharul si sarea. Cand s-a topit  zaharul dam craticioara deoparte.

Batem ouale cu furculita si le adaugam in laptele racorit. Adaugam si coaja de lamaie.

Punem untul si uleiul la incalzit. Lasam doar cat sa se topeasca untul si dam deoparte.

Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc cu mana unde vom turna compozitia de oua si lapte, drojdia si jumatate din unt si ulei.

Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine vre 15-20 minute,adugand treptat si restul de ulei. Trebuie sa iasa un aluat neted, nelipicios.

Punem aluatul in castron, acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (aproximativ o ora).

Pentru umplutura:

Amestecam branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale batute ,zaharul, grisul, un praf de sare si stafidele care au fost inmuiate in rom.

Aluatul crescut il transferam pe masa de lucru si il framantam putin . Intindem o foaie patrata cam de 1 cm grosime,pe care o vom taia in 16 patratele. Pe fiecare patrat punem cate o lingura din compozitia de branza.  Impaturim fiecare patrat in forma de plic adunand marginile spre mijloc. Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de la aragaz), le ungem cu oul batut si le mai lasam la crescut in jur de 20 minute. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

In loc de drojdie proaspata puteti pune drojdie uscata

2

Pentru o aroma mai buna e de preferat ca stafidele sa fie inmuiate in rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide