- 3 kg castraveti potriviti ca marime
- 500 ml otet din vin 9 grade
- 200 gr zahar
- sare
- hrean
- cimbru si marar proaspat
- 3 morcovi
- apa
- 2 plicuri salicilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati traditionali:
- Spalati bine castraveciorii si lasatii la scurs.
- Asezati in borcane cimbru si marar proaspat, hreanul taiat bastonase si castraveciorii.
- Morcovii se taie rondele si se aranjeaza printre castraveti.
- Cand sunt gata asezati in borcane castravetii umpleti cu apa, dupa care goliti-o intr-o cratita.
- Adaugati sare....otet...zahar dupa gust.
- Lasatri sa dea cateva clocote.
- La final adaugati salicilatul si amestecati bine pana se topeste.
- Umpleti borcanele...sigilati-le si pastrati-le la loc racoros.
TIPS-URI
1
Cu aceeasi reteta puteti pune si gogonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati traditionali" nu uita sa-i faci un review.