Placinta cu mere

de Moni_alex in Dulciuri, 22 Iul 2015 | 5844 vizualizari

 

O placinta cu aluat simplu care este si fraged dar se desface si foite, foite.
Se poate face placinta cu branza, cu dovleac, saleuri, cornulete sau foi de cremsnit.

 

INGREDIENTE

  • 340 g faina (foarte exact cantarita faina)
  • 250 g margarina
  • 100 g apa in care se introduce o lingura de otet
  • un praf de sare
  • 1,5 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • scortisoara dupa gust
  • 3-4 linguri de pesmet
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-un vas se pune jumatate din faina, se face un loc in mijloc, se adauga apa cu otetul, sarea si margarina moale sau inmuiata pe baie de aburi dar sa nu se topeasca de tot.

Se adauga faina putin cate putin si se framanta bine.

Se da la rece de pe o zi pe alta.

Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot si se calesc cu zaharul intr-un vas la foc mic pana se topeste zaharul, se inmoaie merele si nu mai sunt zemoase.

Se da la o parte si se adauga scortisoara.

Se lasa sa se raceasca.

Se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua si se intind doua foi.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune prima foaie, se presara pesmetul, se adauga merele, se intinde deasupra ultima foaie si se cresteaza cu cutitul patratele.

Se inteapa din loc in loc cu furculita.

Se da placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace 45-50 minute pana se rumeneste frumos.

O placinta rapida si gustoasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gateau Normand