Inghetata de banane

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 23 Iul 2015 | 2685 vizualizari

 

Desertul perfect pe canicula asta,nu poate fi decat inghetata. Dulce, aromata si rece este minunata in aceste zile de foc. N-am dat drumul la aragaz deloc si am facut-o din doar doua ingrediente. Rapid,comod si usor.
Dupa cum ii spune si numele, ingredientul vedeta este banana. Sa aflam si al doilea ingredient...

 

INGREDIENTE

  • 5-6 banane,
  • 1l smantana pentru frisca
Portii: 48
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de banane:

Se aleg banane coapte foarte bine sau ,daca sunt mai verzi,se lasa cateva zile sa se mai coaca. Bananele se curata de coaja si se paseaza cu blenderul. Smantana pentru frisca se mixeaza bine. Cand incepe sa se intareasca, se adauga piureul de banane. Se mixeaza in continuare pana frisca e batuta, iar compozitia  omogena.Se toarna totul intr-o caserola si se da la congelator. Se amesteca din cand in cand, pentru a se evita formarea  cristalelor de gheata.

Dupa cum ati observat, nu am pomenit nimic despre zahar sau indulcitor. Bananele fiind foarte coapte, au fost suficient de dulci. Am folosit smantana Meegle, care si ea e indulcita, deci nu am mai avut nevoie de zahar. Cine doreste, poate sa mai adauge la compozitie zahar. Eu as recomanda miere.

E delicioasa servita cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de banane" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

mirela0911 1

24.07.2015, 14:12

Ce poate fi mai bun acum? Super!

Andra_Constantinescu 1

25.07.2015, 00:20

Buna!

Gicuta 1

27.07.2015, 07:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata