Cartofi frantuzesti

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2015 | 15523 vizualizari

 

Un deliciu pt o cina perfecta :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 300 gr cascaval
  • 7 oua
  • 250 gr carnati de casa
  • 250 gr sunca de praga
  • 200 gr salam sinaia
  • 200 gr telemea sarata
  • 200 gr mozzarrella
  • 50 gr unt
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

  • Cartofii si 5 oua se pun la fiert.
  • Cascavalul si branza telemea se dau pe razatoarea mare.
  • Carnatul, sunca si salamul se taie bastonase.
  • Intr-o tava antiaderenta topim untul si calim mezelurile in el.
  • Ungem o forma de iena cu unt.
  • Cartofii si ouale fierti si raciti se taie rondele.
  • Asezam pe fundul vasului cartofi taiati rondele, dupa care mezelurile...cascavalul si telemeaua....ouale taiate rondele.
  • Asezonam dupa gust.
  • Rupem mozzarella deasupra.
  • Batem restul oualelor cu smantana si turnam peste.
  • Dam la cuptor pana se rumeneste frumos, aproximativ 20-25 minute.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si alte legume taiate fideluta.

2

Iasa senzational daca inainte de a da la cuptor punem sos bechamel deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti la cuptor