Prajitura cu ovaz si crema de vanilie

de anca_rm in Prajituri, 23 Iul 2015 | 3036 vizualizari

 

Cateodata mai fac lapte de ovaz si taratele rezultate nu le arunc ci le pastreez in frigider intr-o cutie cu capac .Aceste tarate nu se usuca ci raman usor umede . De data asta le-am folosit la aceasta tarta . Se pot folosi tarate uscate , dar atunci trebuie redusa cantitatea de faina pe care o adaugati in aluat .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri tarate ovaz umede
  • -3 linguri faina (1 lingura daca se folosesc tarate de ovaz uscate)
  • -esenta rom
  • -praf de copt
  • Pt crema:
  • -500 ml lapte
  • -1/2 pastaie vanilie
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri faina
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • Extra : Fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ovaz si crema de vanilie:

Pregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm.

Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele, faina, esenta de rom, praful de copt si omogenizam.

Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit.

Pana se coace si raceste blatul putem face crema. Intr-un vas pe care il putem pune pe foc punem galbenusurile, zaharul, semintele din pastaia de vanilie si faina si omogenizam adaugand treptat laptele. Amestecam cu un tel para ca sa nu se faca gogoloase.

Punem pe foc si fierbem incet amestecand continuu pana cand devine ca o budinca mai groasa.

Lasam la racit.

Frisca o batem tare si cand crema este rece o batem imrepuna cu crema pentru a devein aerate.

Blatul rece il asezam pe o farfurie , turnam peste el crema avand grija sa nu curga pe langa blat.

Punem la frigider pana se intareste putin si asezam peste fructele preferate si cate doriti.

Serviti rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ovaz si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie glazurat