Salata de ardei copti

de Merisor in Salate, 23 Iul 2015 | 5587 vizualizari

 

Este salata cea mai iubita de catre Adi si de fapt daca este acasa, el o prepara.
De data aceasta am facut-o doar cu ardei kapia, dar mie imi place mult toamna, cand combin ardeii kapia cu gogosari.

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei kapia, mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • 2-3 linguri zeama de ardei
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei copti:

Se coc ardeii pe un gratar deasupra flacarii de aragaz, apoi se pun intr-un vas, se presara sare peste ei si se acopera vasul cu folie sau cu un capac.

Eu i-am pus intr-o tava si am acoperit-o cu folie.

Se lasa asa cel putin 30 de minute apoi se decojesc sub jet de apa rece.

Se vor decoji foarte usor dupa inabusire, chiar si partea unde nu s-au copt bine se poate indeparta la fel de usor.

Asezam ardeii intr-un vas sa isi lase lichidul si presaram putina sare peste ei.

Curatam cateii de usturoi si ii pisam cu putina sare, apoi adaugam uleiul, otetul si zeama scursa de la ardei.

Gustam sosul si il asezonam cu zahar si sare, in functie de gustul fiecaruia.

Servim salata alaturi de friptura, tocana sau alte mancaruri de fel principal.

TIPS-URI

1

Semintele si nervurile ardeilor nu le vom indeparta sub jet de apa, pentru a nu se pierde sucul acestora.

2

Ori le indepartam raschetandu-le cu lama unui cutit, ori cu mana usor umezita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata orientala