Este salata cea mai iubita de catre Adi si de fapt daca este acasa, el o prepara.
De data aceasta am facut-o doar cu ardei kapia, dar mie imi place mult toamna, cand combin ardeii kapia cu gogosari.
Se coc ardeii pe un gratar deasupra flacarii de aragaz, apoi se pun intr-un vas, se presara sare peste ei si se acopera vasul cu folie sau cu un capac.
Eu i-am pus intr-o tava si am acoperit-o cu folie.
Se lasa asa cel putin 30 de minute apoi se decojesc sub jet de apa rece.
Se vor decoji foarte usor dupa inabusire, chiar si partea unde nu s-au copt bine se poate indeparta la fel de usor.
Asezam ardeii intr-un vas sa isi lase lichidul si presaram putina sare peste ei.
Curatam cateii de usturoi si ii pisam cu putina sare, apoi adaugam uleiul, otetul si zeama scursa de la ardei.
Gustam sosul si il asezonam cu zahar si sare, in functie de gustul fiecaruia.
Servim salata alaturi de friptura, tocana sau alte mancaruri de fel principal.
1
Semintele si nervurile ardeilor nu le vom indeparta sub jet de apa, pentru a nu se pierde sucul acestora.
2
Ori le indepartam raschetandu-le cu lama unui cutit, ori cu mana usor umezita.