Am incercat de multe ori sa fac o omleta pe care s-o intorc intreaga, numai ca faceam intr-o tigaie care prindea si nu stiam secretul intoarcerii (si nici nu m-am gandit la el :))), pana cand mi-a zis mama sa ma folosesc de o farfurie.
Ei bine, in bucatarie daca nu stii anumite trucuri, nu te poti descurca.
Se taie sunculita in bucatele.
Se spala ardeiul si se taie felii lungi si subtiri.
Se spala ceapa si se taie rondele.
Toate aceste ingrediente se pun intr-o tigaie unsa cu ulei, la foc mic, se sara si se inabuse putin, acoperind tigaia cu un capac.
Intr-un castron se rad branza si cascavalul, se adauga ouale si mararul spalat si tocat marunt. Se pune sare si se amesteca.
Rosia se spala si se taie rondele.
Se pune compozitia din castron in tigaie, apoi se adauga rosiile si se pune capacul la loc, lasand asa pana cand se incheaga bine, apoi se intoarce omleta pe partea cealalta.
Se serveste calda.
1
Daca nu mai este suficient ulei in tigaie atunci cand adaugati compozitia cu oua, puteti sa mai adaugati o lingurita de ulei pentru ca omleta sa nu se prinda.
2
Omleta se intoarce cu ajutorul unei farfurii.