Este pentru prima data cand folosesc gris si pot spune ca imi place foarte mult, mai ales in acest gen de prajituri cu mult sirop si pe deasupra si foarte aromata. Recomand cu incredere, este tare buna!
Pentru sirop:
Separam ouale, galbenusurile le batem bine cu sarea si zaharul pana devin o spuma albicioasa, adaugam uleiul putin cate putin , pe urma iaurtul, mixam bine pana il incorporam si pe acesta. Apoi punem si grisul, iar la final faina pe care o amestecam cu bicarbonatul de sodiu, adaugam si aromele: zaharul vanilat, esenta de portocala si vanilie si mai mixam putin.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam in compozitie, amestecand usor cu o paleta de jos in sus.
Tapetam o tava cu diamentrul de 26cm cu hartie de copt si turnam usor compozitia rezultata, o batem putin de masa sa se aseze apoi o bagam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor sau facem testul cu scobitoarea.
Intre timp preparam siropul: Apa o punem intr-un ibric impreuna cu zaharul si aromele si lasam pana se topeste zaharul.
Dupa ce am scos prajitura din cuptor am lasat-o putin sa se racoreasca, apoi am asezat-o pe un platou, am taiat-o in 8 triunghiuri si am turnat siropul caldut pe toata suprafata prajiturii.
Am ornat cu felii de nectarina.
Este foarte buna, o prajitura pe gustul familiei mele.
1
Puteti aroma prajitura dupa bunul plac (rom, lamaie etc;)