Sandvisuri cu omleta

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2015 | 5080 vizualizari

 

Sunt foarte bune, mai ales daca plecati la drum.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g drojdie;
  • doua lingurite zahar;
  • 400 ml lapte caldut;
  • 100 ml ulei;
  • aproximativ 700 g faina;
  • sare.
  • Omleta:
  • 2 ardei kapia;
  • 10 felii rosie;
  • 300 g sunculita taraneasca afumata;
  • 100 g cascaval Neaos de la Delaco;
  • 200 g ciuperci din conserva;
  • patru oua;
  • sare;
  • doua linguri lapte;
  • doua linguri gris.
  • Diametru tigaie: 24 cm
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvisuri cu omleta:

Aluat:

Se prepara maiaua astfel: intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. Cand maiaua isi dubleaza volumul, se incepe framantarea aluatului cu faina si uleiul, adaugandu-se si sarea (aluatul nu trebuie sa fie foarte tare). Se formeaza o bila, care se pune din nou la crescut. 

Omleta:

Eu am facut doua omlete separate, deci am impartit ingredientele mai sus mentionate in doua parti egale.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie felii mari.

Sunculita taraneasca se taie in bucati mari si subtiri.

Ciupercile se scot din conserva, se clatesc cu apa rece si se scurg.

Se spala rosia si se taie rondele mari.

Cascavalul se taie felii mari.

Intr-o tigaie unsa cu ulei se pun ardeiul, sunculita, ciupercile si putina sare si se inabuse putin (circa 10 minute), acoperindu-le cu un capac. 

Ouale se amesteca cu sarea, laptele si grisul.

Se ia tigaia de pe foc si se adauga ouale cu laptele si grisul. Se pun feliile de rosii si cele de cascaval si se pune omleta din nou la foc, tot acoperita cu capac, pentru cateva minute, apoi se ia capacul si se amesteca (sau se intoarce intreaga cu ajutorul unei farfurii). Cand este gata se pune pe o farfurie.

Asamblare:

Cand aluatul a crescut, in tigaia unsa cu ulei se intinde un sfert din aluat, se aseaza omleta deasupra, apoi se intinde inca un sfert din aluat. Se acopera cu capacul si se coace la foc mic pe ambele parti. Dupa aceea se pregateste la fel si cealalta jumatate de aluat si omleta.

Inainte de servire se asteapta sa se raceasca putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvisuri cu omleta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papara (ratota) cu carnat