Chiftele de ton, in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi

de Merisor in Ton, 24 Iul 2015 | 4604 vizualizari

 

Sosul acesta e un deliciu, cu rosii intregi decojite si pastrate in suc de rosii, de la Sun Food Fructe si Legume si asezonat cu ceapa usor caramelizata si usturoi, te lingi pe degete de placere. :)
Dar nici chiftelele cu ton si ciuperci nu-s mai prejos, deci, in concluzie combinatia aceasta este grozava, merita incercata si repetata.

 

INGREDIENTE

  • 18 chiftele de ton cu ciuperci
  • 1 cutie rosii intregi decojite, in suc de rosii
  • 5 graunti de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • un praf piper
  • 2-3 frunze proaspete, de busuioc
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar vin alb demisec(200 ml)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ton, in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi:

Reteta de chiftele am prezentat-o aici.

Pentru sos, trecem rosiile prin robot impreuna cu grauntii de usturoi curatati.

Punem uleiul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam o lingurita de zahar, amestecam bine pana se dilueaza si adaugam otetul.

Presaram putina sare si piper, apoi adaugam rosiile si dupa 5 minute vinul.

Acoperim vasul si lasam sosul sa scada usor, apoi il gustam si il mai asezonam cu sare, adaugam chiftelele, busuiocul taiat marunt si  mai lasam vasul pe foc maxim 10 minute.

Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.

Este o mancare delicioasa, iar servita in farfuriile de la Sun Food Fructe si Legume iti da acea stare de "BE Happy" :))))

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton, in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ton la cuptor