Baclava

de AlexTeacher in Dulciuri, 22 Iul 2015 | 8541 vizualizari

 

Am invatat aceasta baclava de la fratiorul meu, Mehrzad :))) Am pregatit-o cam de 10 ori in viata mea si desi gustul este reprosabil, pot sa spun ca el o pregateste mai bine :))) Vi-o recomand cu toata inima - si daca o gatiti, consider c-ar trebui sa trimiteti si pe adresa redactiei cateva bucatele. Nu de alta, dar trebuie sa vad daca iese mai buna ca a lui. Ma ofer voluntar la degustare :)))

 

INGREDIENTE

    • Foi placinta – 1 pachet
    • Miez de nuca macinat – cca 300 g
    • Zahar pudra – 3 linguri
    • Cardamon macinat – ½ lingurita
    • Scortisoara macinata – 1 lingurita
    • Ienibahar macinat – ½ lingurita
    • Nucsoara – ¼ lingurita
    • Unt calitativ – 200 g
    • Ulei de floarea soarelui – 1 lingura
    Pentru sirop:
    • Zahar – 600 g
    • Apa – 400 ml
    • Apa de trandafiri – 4 linguri
    • Suc de lamaie (fara pulpa) – 1-2 linguri
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

  • Amestecati zaharul cu apa si puneti-o pe plita la foc mediu;

  • Lasati-o sa fiarba pana se transforma intr-un sirop;

  • Opriti focul si adaugati apoi apa de trandafiri si sucul de lamaie;

  • Luati o tava de cuptor adanca de cca 5 cm si ungeti-o cu ulei de floarea soarelui;

  • Temperati untul la Bain Marie;

  • Asezati cate o foaie de placinta pe rand in tava, si ungeti-o cu unt topit (folosindu-va de o pensula);

  • Repetati procesul pana la a 7-a foaie;

  • Adaugati peste miezul de nuca macinat, ienibaharul, nucsoara si scortisoara;

  • Àdaugati peste o foaie de placinta unsa cu unt topit pe ambele parti;

  • Repetati procesul pana epuizati foile de placinta;

  • Taiati-le in ce forma doriti (romb, patrat etc);

  • Introduceti tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 20-25 min;

  • Scoateti-o din cuptor si lasati-o cca 5 min la racit si puneti apoi peste aceasta siropul;

  • Lasati-o cca 60-90 min la inmuiat;

  • Serviti cu fistic zdrobit;

    Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu dovleac