Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Piept de pui cu dovlecel
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se taie fasii si se pune cateva minute la prajit in uleiul de masline. Ceapa se taie solzisori si se adauga peste pieptul de pui. Dovlecelul se spala bine, nu se curata de...Citeste continuarea
Guguluf cu afine si glazura
Postat de: VanessaAli in DulciuriSeparam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut....Citeste continuarea
Supa-crema de legume
Postat de: violeta30 in SupePunem apa la fiert cu sare si ulei. Curatam legumele si le taiem in cubulete pe care le adaugam in apa fiarta. Cand sunt fierte le pasam cat mai fin. Daca este foarte groasa compozitia mai adaugam...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ton
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem tonul bine scurs de uleiul din conserva, maslinele fara samburi si taiate in doua,porumbul dulce , ardeiul spalat,curatat si taiat julienne si fasiile de rosii uscate bine scurse...Citeste continuarea
Nectar de corcoduse
Postat de: violeta30 in Sirop / CompotIntr-un vas se strecoara sucul din compot, iar corcodusele se trec prin sita pentru a ramane coaja si samburii, care se arunca. Daca nectarul este prea gros se pune apa rece pentru a...Citeste continuarea
Cheesecake la rece
Postat de: mirela0911 in PrajituriBiscuitii cu crema se zdrobesc marunt. Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele (daca mai trebuie se mai adauga 1-2 lg lapte), se omogenizeaza si se lasa putin sa se raceasca. Se toarna...Citeste continuarea
Friptura de porc cu cartofi noi aurii
Postat de: violeta30 in PorcSe fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, dupa care ii curatam si ii punem la prajit, intregi. Se condimenteaza carnea, se aseaza intr-un vas si se stropeste cu bere si putin ulei....Citeste continuarea
Pui intreg pe pat de cartofi fierti...
Postat de: violeta30 in PuiCuratam cartofii de coaja, ii taiem in patru si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert cat sa intre putin furculita in ei. Spalam puiul si il ungem cu ulei, sare si...Citeste continuarea
Salata de vinete cu piure de dovlecel
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe toaca vinetele coapte cat mai marunt sa nu mai ramana nici un firisor intreg. Dovlecelul se fierbe in apa cu sare si se face piure. Se adauga peste vinetele tocate, punem ceapa, sare si...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu rahat
Postat de: gicuta69 in DulciuriIntr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si adaugam drojdia in el sa se dizolve. Cernem faina intr-un castron, adaugam restul ingredientelor...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu ardei copti si...
Postat de: merisor67 in PorcSpalam costita, o portionam si o punem la fiert in apa clocotita. O lasam cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si o clatim bine in apa calduta....Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: gicuta69 in ConserveArdeii spalati si scursi ii asezam in borcane curate. Ii punem intregi sau taiati . Facem un amestec din apa, otet ,sare si zahar si il punem la fiert. Când fierbe oţetul şi s-a...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii pentru...
Postat de: gicuta69 in ConserveCum se face sucul de rosii pentru iarna. Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii, indepartand cotorul. Le-am trecut de doua ori prin masina de presat rosii. Sucul obtinut l-am fiert la foc...Citeste continuarea
Tarta cu lapte prins
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput am pus laptele la prins intr-un bidon. Cand s-a lasat zerul la fund, am înțepat bidon pentru a se scurge acesta. Laptel prins rămas prin scurgerea zerului l-am...Citeste continuarea
Inghetata de menta cu ciocolata...
Postat de: ctlina in DulciuriMixam smantana intai usor, apoi la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine. Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de...Citeste continuarea
"Caviar" de dovlecel si roșii uscate
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCoaceți dovlecelul la aburi 10 minute taiat cuburi sau felii. Eu l-am gatit cu Microccok Tupperware . Se curata partial si se taie în felii destul de groase. Se pune in...Citeste continuarea
Inghetata cu pepene galben
Postat de: gicuta69 in DulciuriCu ajutorul blenderului facem un piure din pepene. Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. La sfarsit adaugam sucul de lamaie. Incorporam piureul de pepene in frisca...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne
Postat de: gicuta69 in PorcCarnea impreuna cu ceapa o trecem prin masina de tocat. Adaugam oul,orezul spalat, 1/2 legatura patrunjel tocat si condimentam cu sare si piper. Omogenizam bine si dam deoparte. Ardeii ii...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc II
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeAm pus la fiert boabele de fasole in apa sarata impreuna cu frunze de telina. Cand fasolea a fost aproape fiarta am adugat si mazarea verde. Curatati legumele si le spalati....Citeste continuarea
Minitarte cu afine
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriAluat: Faina se pune intr-un castron, iar in mijlocul ei se formeaza o adancitura. Se adauga untul dat pe razatoare, sarea, zaharul vanilat, zaharul si galbenusul. Se framanta din aceste...Citeste continuarea
Harira - Supa crema de legume cu...
Postat de: hanna in Supe/CiorbeSe incinge uleiul in oala si se adauga ceapa, usturoiul si carnea. Se lasa la rumenit pana ceapa devine aurie. Se adauga legumele (cartofii, morcovii, ardeiul si patrunjelul) si peste se toarna...Citeste continuarea
Inghetata de pepene galben
Postat de: ianculubita in DulciuriPulpa de pepene curatata de coaja si seminte,taiata cubulete, se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1 lingura zahar si se lasa amestecand, pana se inmoaie;se paseaza pepenele foarte bine apoi...Citeste continuarea
Zacusca de fasole verde, cu...
Postat de: merisor67 in ZacuscaSe coc ardeii, se presara sare peste ei si se lasa intr-un vas acoperit, 10-15 minute, apoi se curata sub jet de apa rece. Sarea ajuta sa se curete foarte usor, mai ales zonele care nu s-au...Citeste continuarea
Farfalle cu fasole si naut
Postat de: caroline in FarfallePunem intr-o oala apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si apoi pastele. Le fierbem comform indicatiilor de pe ambalaj ( circa 10 minute) amestecand din cand in cand pentru a evita...Citeste continuarea
Granita de cafea
Postat de: raluca95 in CafeaSe prepară expresso. Se adauga zahărul si se amesteca până se dizolvă, după care adăugăm cele 4 linguri de rom. Cand cafeaua s-a "răcoarit" o punem intr-un...Citeste continuarea
Tort brownie cu ricotta, zmeura si...
Postat de: daniastefania in TorturiIncepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina cu cacao si praful de copt. Intr-un alt vas topim untul cu ciocolata, apoi lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul pana se spumeaza....Citeste continuarea
Paste cu spanac si varza calita
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCeapa se curata, se toaca si se caleste usor in ulei. Adugati varza tocata, sare, cimbru si lasati sa se caleasca. Adugati 100 ml apa pentru a ajuta ca varza sa se imoaie mai repede...Citeste continuarea
Salata calda cu cartofi si broccoli
Postat de: mihaelar63 in SalateCartofii se spala, se fierb cu coaja in apa sarata. Cand sunt fierti, scurgeti cartofii si ii curatati . Broccoli se desparte buchetele si se pune la fiert in apa cu sare 5-10...Citeste continuarea
Ginger beer
Postat de: Valclaudia in BauturiGhimbirul se spala bine sub jet de apa rece, apoi se trece pe razatoarea fina (daca aveti rabdare), sau prin robot. Luam un borcan mare, punem apa plata, adaugam zaharul tos, ghimbirul,...Citeste continuarea
Negresa de post cu cocos,seminte de...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-un castron incapator punem apa minerala,otetul si uleiul. Adaugam in ce ordine vrem ingredientele uscate (mai putin cele doua linguri seminte de in si...Citeste continuarea
Supa crema de rosii
Postat de: Valclaudia in SupeRosiile se spala, se curata de cotoare si se taie bucati. Trecem rosiile prin robot, apoi le punem la fiert impreuna cu zarzavatul din borcan pentru 20 minute. La nevoie, daca aveti rosii...Citeste continuarea
Pui cu limeta si sos de smantana
Postat de: Valclaudia in PuiPulpele de pui se curata de piele, se clatesc in apa rece si se aseaza intr-un vas din plasic. Adaugam rosia spalata si taiata bucati, rondelele de limeta, busuiocul uscat, sare si piuper dupa...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu soia prajita
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postBucatile de soia le punem intr-o craticioara, adaugam 200ml apa rece si o lingurita de vegeta de legume. Punem craticioara la foc mic pana se umfla bucatile de soia. Dupa ce s-au umflat,...Citeste continuarea
Ciorba de urzici cu hrisca
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ardeiul si ceapa. le spalam sub jet de apa rece. Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucatele. Lasam la calit 3-4 minute la foc mic, adaugam...Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde cu sos de...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeÎntr-o cratiță adinca, se aduce la fierbere un litru de apa . Adaugăm o linguriță de sare grunjoasă și fasolea verde . Lasam să fiarba 15 minute. Treceți apoi fasolea verde in...Citeste continuarea
Mamaliga cremoasa cu lapte si parmezan
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPunem laptele la fiert cu sarea. Varsam treptat faina de porumb amestecand cu un tel. Continuati sa amestecati la foc mic pana cand mamaliga incepe sa se ingroase si sa se desprinda de...Citeste continuarea
Prajitura cu gris (fara oua)
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt. Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel. Adaugam iaurtul si amestecam...Citeste continuarea
Galuste de cartofi cu carne in sos...
Postat de: daniastefania in PorcCuratam ceapa si o tocam marunt. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Punem ceapa la calit in putin ulei....Citeste continuarea
Supa de cascaval
Postat de: daniastefania in SupeCuratam ceapa, morcovii si cartofii. Ceapa o tocam marunt, iar cartofii si morcovii ii taiem cubulete foarte mici. Punem doua linguri de ulei la incins. Adaugam ceapa, o calim 3 minute, apoi...Citeste continuarea
Clatite cu nutella
Postat de: caroline in DulciuriPunem oul intreg si cele doua galbenusuri intr-un bol. Mixam la viteza maxima pana devin spuma si deschise la culoare. Adaugam faina, zaharul , laptele si frisca lichida . Mixam in continuare...Citeste continuarea
Mâncărică de legume cu cârnaţi...
Postat de: ela2015 in Mancaruri cu carnePregătim legumele. Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe)....Citeste continuarea
Salata de vinete de post
Postat de: daniastefania in Mancaruri de postPrajim vinetele, rosiile si ardeii, pe gratar sau pe plita pe aragaz. Apoi le curatam de coaja. Vinetele le tocam marunt, iar rosiile si ardeii le taiem cubulete cat mai mici. Curatam ceapa si o...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: Alepaty in DulciuriCele 3 galbenusuri se freaca ca la maioneza cu 100 ml ulei si laptele cu 3 linguri de zahar si drojdia se pun la crescut cca 15 minute pana fermenteaza. Dupa ce a crescut, o turnam peste...Citeste continuarea
Rasturnata cu visine si crema de lime
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare,...Citeste continuarea
Clatite cu pere varatice in compozitie
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se amesteca putin, dupa care se adauga uleiul, laptele, esenta si faina si se omogenzeaza. La final se incorporeaza perele curatate de...Citeste continuarea
Cea mai buna negresa de post
Postat de: gaby_d in DulciuriModul de preparare este mai mult decat simplu Intr-un bol amesteca apa minerala cu gemul si zaharul tos pana ce zaharul e complet topit. Adauga uleiul, stafidele si cacaua si...Citeste continuarea
Smoothie tutti frutti
Postat de: Alepaty in Sirop / CompotCapsunile se spala bine si se curata de codite, bananele se feliaza, kiwi si piersicile se taie cubulete si se pun toate in blender. Peste se adauga cateva cuburi de gheata, depinde cat o vreti...Citeste continuarea
Cartofi cu costita si cascaval
Postat de: MotanLaOale in PorcCartofii se curata se taie bucati mari si se pun la fiert 10-12 minute. Cand sunt aproape fierti se pun la scurs. Costita se taie fasii si se prajeste in ulei pana se rumeneste frumos. Se...Citeste continuarea
Salata de ardei copti cu usturoi
Postat de: aliliana in Mancaruri de postArdeii copti pe jar au fost curatati :), i-am spalat si i-am pus la scurs. Am folosit atat ardei intregi cat si fasii de ardei. Usturoiul l-am zdrobit cu ciocanul din dotare, am pus sare, am...Citeste continuarea
Mancare de post - tocanita de...
Postat de: aliliana in Mancaruri de postCartofii, ceapa, morcovul ( eu am avut pus de la congelator) de curata, spala si toaca. Patrunjelul si cimbrul se spala si se pun la scurs. Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se...Citeste continuarea