A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Piept de pui cu dovlecel

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se taie fasii si se pune cateva minute la prajit in uleiul de masline. Ceapa se taie solzisori si se adauga peste pieptul de pui. Dovlecelul se spala bine, nu se curata de...Citeste continuarea

Guguluf cu afine si glazura

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut....Citeste continuarea

Supa-crema de legume

Postat de: violeta30 in Supe

Punem apa la fiert cu sare si ulei. Curatam legumele si le taiem in cubulete pe care le adaugam in apa fiarta. Cand sunt fierte le pasam cat mai fin. Daca este foarte groasa compozitia mai adaugam...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ton

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol punem tonul bine scurs de uleiul din conserva, maslinele fara samburi si taiate in doua,porumbul dulce , ardeiul spalat,curatat si taiat julienne si fasiile de rosii uscate bine scurse...Citeste continuarea

Nectar de corcoduse

Postat de: violeta30 in Sirop / Compot

Intr-un vas se strecoara sucul din compot, iar corcodusele se trec prin sita pentru a ramane coaja si samburii, care se arunca.  Daca nectarul este prea gros se pune apa rece pentru a...Citeste continuarea

Cheesecake la rece

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Biscuitii cu crema se zdrobesc marunt. Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele (daca mai trebuie se mai adauga 1-2 lg lapte), se omogenizeaza si se lasa putin sa se raceasca. Se toarna...Citeste continuarea

Friptura de porc cu cartofi noi aurii

Postat de: violeta30 in Porc

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, dupa care ii curatam si ii punem la prajit, intregi. Se condimenteaza carnea, se aseaza intr-un vas si se stropeste cu bere si putin ulei....Citeste continuarea

Pui intreg pe pat de cartofi fierti...

Postat de: violeta30 in Pui

Curatam cartofii de coaja, ii taiem in patru si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert cat sa intre putin furculita in ei.  Spalam puiul si il ungem cu ulei, sare si...Citeste continuarea

Salata de vinete cu piure de dovlecel

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Se toaca vinetele coapte cat mai marunt sa nu mai ramana nici un firisor intreg. Dovlecelul se fierbe in apa cu sare si se face piure. Se adauga peste vinetele tocate, punem ceapa, sare si...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu rahat

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si   adaugam drojdia in el sa se dizolve. Cernem faina intr-un castron, adaugam restul ingredientelor...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu ardei copti si...

Postat de: merisor67 in Porc

  Spalam costita, o portionam si o punem la fiert in apa clocotita. O lasam cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si o clatim bine in apa calduta....Citeste continuarea

Ardei iuti in otet

Postat de: gicuta69 in Conserve

Ardeii spalati si scursi ii asezam in borcane curate. Ii punem intregi sau taiati . Facem un amestec din apa, otet ,sare si zahar si il punem la fiert. Când fierbe oţetul şi s-a...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii pentru...

Postat de: gicuta69 in Conserve

Cum se face sucul de rosii pentru iarna. Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii, indepartand cotorul. Le-am trecut de doua ori prin masina de presat rosii. Sucul obtinut l-am fiert la foc...Citeste continuarea

Tarta cu lapte prins

Postat de: iri_love in Dulciuri

Pentru inceput am pus laptele la prins intr-un bidon. Cand s-a lasat zerul la fund, am înțepat bidon pentru a se scurge acesta. Laptel prins rămas  prin scurgerea zerului l-am...Citeste continuarea

Inghetata de menta cu ciocolata...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine. Incepem sa batem albusurile spuma.   Adaugam treptat siropul de...Citeste continuarea

"Caviar" de dovlecel si roșii uscate

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Coaceți dovlecelul la aburi 10 minute taiat cuburi sau felii. Eu l-am gatit  cu  Microccok Tupperware . Se curata partial si se taie în felii destul de groase. Se pune in...Citeste continuarea

Inghetata cu pepene galben

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene. Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. La sfarsit adaugam sucul de lamaie. Incorporam piureul de pepene in frisca...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne

Postat de: gicuta69 in Porc

Carnea impreuna cu ceapa o trecem prin masina de tocat. Adaugam oul,orezul spalat, 1/2 legatura patrunjel tocat si condimentam cu sare si piper. Omogenizam bine si dam deoparte. Ardeii ii...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc II

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Am pus la fiert boabele de fasole in apa sarata impreuna cu frunze de telina. Cand fasolea a fost aproape fiarta am adugat si mazarea verde. Curatati  legumele si le spalati....Citeste continuarea

Minitarte cu afine

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Aluat: Faina se pune intr-un castron, iar in mijlocul ei se formeaza o adancitura. Se adauga untul dat pe razatoare, sarea, zaharul vanilat, zaharul si galbenusul. Se framanta din aceste...Citeste continuarea

Harira - Supa crema de legume cu...

Postat de: hanna in Supe/Ciorbe

Se incinge uleiul in oala si se adauga ceapa, usturoiul si carnea. Se lasa la rumenit pana ceapa devine aurie. Se adauga legumele (cartofii, morcovii, ardeiul si patrunjelul) si peste se toarna...Citeste continuarea

Inghetata de pepene galben

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Pulpa de pepene curatata de coaja si seminte,taiata cubulete, se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1 lingura zahar si se lasa amestecand, pana se inmoaie;se paseaza pepenele foarte bine apoi...Citeste continuarea

Zacusca de fasole verde, cu...

Postat de: merisor67 in Zacusca

Se coc ardeii, se presara sare peste ei si se lasa intr-un vas acoperit, 10-15 minute, apoi se curata sub jet de apa rece. Sarea ajuta sa se curete foarte usor, mai ales zonele care nu s-au...Citeste continuarea

Farfalle cu fasole si naut

Postat de: caroline in Farfalle

Punem intr-o oala apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si apoi pastele. Le fierbem comform indicatiilor de pe ambalaj ( circa 10 minute) amestecand din cand in cand pentru a evita...Citeste continuarea

Granita de cafea

Postat de: raluca95 in Cafea

Se prepară expresso. Se adauga zahărul si se amesteca până se dizolvă, după care adăugăm cele 4 linguri de rom.  Cand cafeaua s-a "răcoarit" o punem intr-un...Citeste continuarea

Tort brownie cu ricotta, zmeura si...

Postat de: daniastefania in Torturi

Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina cu cacao si praful de copt. Intr-un alt vas topim untul cu ciocolata, apoi lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul pana se spumeaza....Citeste continuarea

Paste cu spanac si varza calita

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Ceapa se curata, se toaca si se caleste usor in ulei. Adugati varza tocata, sare, cimbru si lasati sa se caleasca. Adugati 100 ml apa pentru a ajuta ca varza sa se imoaie mai repede...Citeste continuarea

Salata calda cu cartofi si broccoli

Postat de: mihaelar63 in Salate

Cartofii se spala, se fierb cu coaja in apa sarata. Cand sunt fierti, scurgeti cartofii si ii curatati . Broccoli se desparte buchetele si se pune la fiert in apa cu sare 5-10...Citeste continuarea

Ginger beer

Postat de: Valclaudia in Bauturi

Ghimbirul se spala bine sub jet de apa rece, apoi se trece pe razatoarea fina (daca aveti rabdare), sau prin robot. Luam un borcan mare, punem apa plata, adaugam zaharul tos, ghimbirul,...Citeste continuarea

Negresa de post cu cocos,seminte de...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-un castron incapator punem apa minerala,otetul si uleiul. Adaugam in ce ordine vrem ingredientele uscate (mai putin cele doua linguri seminte de in si...Citeste continuarea

Supa crema de rosii

Postat de: Valclaudia in Supe

Rosiile se spala, se curata de cotoare si se taie bucati. Trecem rosiile prin robot, apoi le punem la fiert impreuna cu zarzavatul din borcan pentru 20 minute. La nevoie, daca aveti rosii...Citeste continuarea

Pui cu limeta si sos de smantana

Postat de: Valclaudia in Pui

Pulpele de pui se curata de piele, se clatesc in apa rece si se aseaza intr-un vas din plasic. Adaugam rosia spalata si taiata bucati, rondelele de limeta, busuiocul uscat, sare si piuper dupa...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu soia prajita

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Bucatile de soia le punem intr-o craticioara, adaugam 200ml apa rece si o lingurita de vegeta de legume. Punem craticioara la foc mic pana se umfla bucatile de soia. Dupa ce s-au umflat,...Citeste continuarea

Ciorba de urzici cu hrisca

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam ardeiul si ceapa. le spalam sub jet de apa rece. Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucatele. Lasam la calit 3-4 minute la foc mic, adaugam...Citeste continuarea

Mancarica de fasole verde cu sos de...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Într-o cratiță adinca, se aduce la fierbere un litru de apa . Adaugăm o linguriță de sare grunjoasă și fasolea verde . Lasam să fiarba 15 minute. Treceți apoi fasolea verde in...Citeste continuarea

Mamaliga cremoasa cu lapte si parmezan

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Punem laptele la fiert cu sarea. Varsam treptat faina de porumb amestecand cu un tel. Continuati sa amestecati la foc mic pana cand mamaliga incepe sa se ingroase si sa se desprinda de...Citeste continuarea

Prajitura cu gris (fara oua)

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt. Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel. Adaugam iaurtul si amestecam...Citeste continuarea

Galuste de cartofi cu carne in sos...

Postat de: daniastefania in Porc

Curatam ceapa si o tocam marunt. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Punem ceapa la calit in putin ulei....Citeste continuarea

Supa de cascaval

Postat de: daniastefania in Supe

Curatam ceapa, morcovii si cartofii. Ceapa o tocam marunt, iar cartofii si morcovii ii taiem cubulete foarte mici. Punem doua linguri de ulei la incins. Adaugam ceapa, o calim 3 minute, apoi...Citeste continuarea

Clatite cu nutella

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem oul intreg si cele doua galbenusuri intr-un bol. Mixam la viteza maxima pana devin spuma si deschise la culoare. Adaugam faina, zaharul , laptele si frisca lichida . Mixam in continuare...Citeste continuarea

Mâncărică de legume cu cârnaţi...

Postat de: ela2015 in Mancaruri cu carne

Pregătim legumele.  Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem  (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe)....Citeste continuarea

Salata de vinete de post

Postat de: daniastefania in Mancaruri de post

Prajim vinetele, rosiile si ardeii, pe gratar sau pe plita pe aragaz. Apoi le curatam de coaja. Vinetele le tocam marunt, iar rosiile si ardeii le taiem cubulete cat mai mici. Curatam ceapa si o...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Cele 3 galbenusuri se freaca ca la maioneza cu 100 ml ulei si laptele cu 3 linguri de zahar si drojdia se pun la crescut cca 15 minute pana fermenteaza. Dupa ce a crescut, o turnam peste...Citeste continuarea

Rasturnata cu visine si crema de lime

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare,...Citeste continuarea

Clatite cu pere varatice in compozitie

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se amesteca putin, dupa care se adauga uleiul, laptele, esenta si faina si se omogenzeaza. La final se incorporeaza perele curatate de...Citeste continuarea

Cea mai buna negresa de post

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Modul de preparare este mai mult decat simplu Intr-un bol amesteca apa minerala cu gemul si zaharul tos pana ce zaharul e complet topit. Adauga uleiul, stafidele si cacaua si...Citeste continuarea

Smoothie tutti frutti

Postat de: Alepaty in Sirop / Compot

Capsunile se spala bine si se curata de codite, bananele se feliaza, kiwi si piersicile se taie cubulete si se pun toate in blender. Peste se adauga cateva cuburi de gheata, depinde cat o vreti...Citeste continuarea

Cartofi cu costita si cascaval

Postat de: MotanLaOale in Porc

Cartofii se curata se taie bucati mari si se pun la fiert 10-12 minute. Cand sunt aproape fierti se pun la scurs. Costita se taie fasii si se prajeste in ulei pana se rumeneste frumos. Se...Citeste continuarea

Salata de ardei copti cu usturoi

Postat de: aliliana in Mancaruri de post

Ardeii copti pe jar au fost curatati :), i-am spalat si i-am pus la scurs. Am folosit atat ardei intregi cat si fasii de ardei. Usturoiul l-am zdrobit cu ciocanul din dotare, am pus sare, am...Citeste continuarea

Mancare de post - tocanita de...

Postat de: aliliana in Mancaruri de post

Cartofii, ceapa, morcovul ( eu am avut pus de la congelator) de curata, spala si toaca. Patrunjelul si cimbrul se spala si se pun la scurs.  Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]