Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

de Aletta in Prajituri, 5 Sep 2015 | 16800 vizualizari

 

Cui ii place cocosul?

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri de apa
  • un praf de copt
  • un zahar vanilinat
  • 200 g faina
  • o budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 250 g unt (Rama Maestro pentru prajituri)
  • 100 g cocos
  • o glazura de ciocolata (Dr Oetker)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata:

BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate  pana se obtine o bezea tare.

Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se incorporeaza cele 200 g faina, de jos in sus. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, 40 minute la foc potrivit.

CREMA : 1 budinca de vanilie se fierbe cu 500 ml lapte, 200 g zahar iar cand este rece se amesteca cu untul frecat spuma.

ASAMBLARE:  Din blatul racit taiem rondele cu o ceasca de cafea micuta si le taiem la mijloc. Fiecare se umple cu crema de vanilie si se tavalesc prin nuca de cocos.

 Am ornat cu o glazura de ciocolata de la Dr Oetker exact ca instructiunile de pe amabalaj si am lasat la rece timp de 2 ore.

Pofta Buna!!

TIPS-URI

1

Budinca de vanilie se amesteca cu untul cand e complet rece.

2

in loc de glazura de ciocolata se poate pudra cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca