Rosii umplute cu carne tocata si orez

de violeta30 in Porc, 4 Sep 2015 | 3887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 11 rosii potrivite
  • o cana de orez
  • 500 gr carne tocata din pulpa de porc
  • 3 cepe potrivite
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou
  • condimente pentru carne tocata
  • patrunjel
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • sare optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne tocata si orez:

Curatam ceapa si o tocam cubulete, iar apoi o calim in cele trei linguri de ulei.
Intre timp se spala orezul si se adauga peste ceapa calita cu putina apa.
Se adauga 2 lingurite de baza pentru mancaruri (delikat).
Rosiile se spala si taie capacelul, dupa care se scoate miezul cu o lingurita, avand grija sa nu rupem coaja.
Jumatate din miezul rosiilor se adauga peste amestecul de orez si se lasa sa scada pana se umfla bine orezul (sa fie al dente), apoi lasam la racit bine.
Amestecam carnea cu orezul si adaugam un ou, condimente si patrunjel (dupa gust). Daca mai este necesar mai adaugam sare.
Luam fiecare rosie si o umplem cu amestecul de carne si punem capacelul. Asezam bine intr-un vas de yena. Rasturnam si cealalta parte de miez de rosii (eu l-am fiert putin pana a scazut si s-a facut ca un sos) si putina apa, sa fie cam de un deget in vas. Ii punem capacul si introducem la cuptor pana se rumenesc.
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne tocata si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata, pane