Este prajitura mea preferata.........
Dupa varianta baclava cu foi de placinta va propun o varianta impletita cu aluat foietaj.
Se curata fructele și se taie în cuburi.
Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza.
Adaugati untul si amestecati.
Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8 minute pentru a reduce lichidul lasat.
Lasati sa se raceasca bine.
Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj.
Faceti un dreptunghi, depuneti-l pe o hartie de copt. Taiati benzi subtiri pe fiecare parte.
Depuneti fructele in mijloc. Ridicati fiecare banda si o dati peste umplutura, alternand fiecare parte.
Dati la cuptorul incins la 200 ° C pentru 20 de minute. Am pus deasupra un pic din sosul ramas.
Cand s-a racit, decorati cu zahar pudra.
Pofta Buna !!!!!!
1
fructele trebuie sa fie racite cand le puneti pe aluatul foietaj