Apio este foate bună pentru menţinerea siluetei cât şi în curele de slăbire, ajută în caz de guturai şi bronşită deoarece conţine K, Fe, Mg, Ca, vitaminele C,E, K, anumite vitamine din grupul B, iar frunzele sunt foarte bogate în vitamina A.
Feniculul, plantă perenă, este un antiseptic, antispastic, calmant gastric, laxativ, tonic, antiparazitar, cu efect calmant, conferă o stare de mulţumire, eficient în stări de nervozitate, iritabilitate, efect afrodisiac. Acesta contine vitamine şi minerale: A, B1, B12, Ca, E, Fe, P, K.
Mărul este tonic muscular şi al sistemului nervos, antireumatismal, răcoritor, antiseptic intestinal, reîntinereşte ţesuturile.
Ingrediente necesare pentru două porţii:
· două mere · 8 beţişoare de apio
· un fenicul · 50 grame de nucă tăiată
· 100 ml iaurt · jumătate de legătură de mărar
· un sfert de linguriţă de sare
· un sfert de linguriţă de piper roşu.
Preparare:
Spălaţi fructele şi legumele şi le tăiaţi felii. Tocaţi mărunt mărarul.
Aşezaţi în boluri merele, apio, feniculul şi nuca măcinată, turnaţi iaurtul peste ele şi asezonaţi cu mărar, sare şi piper.
Poftă bună!