Aluatul:
Umplutura de mac:
Umplutura de nuca:
Pentru uns:
Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc.
Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut.
Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul lichid cu faina,impingand cu mana faina dinspre margini spre centrul vasului.
Ne apucam de framantat, adaugam ouale si untul la temperatura camerei, chiar usor topit.
Framantam pana obtinem un aluat elastic,nelipicios.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucatarie si lasam aluatul la dospit pana isi tripleaza volumul, cca 90 minute a durat la mine.
Intre timp preparam umpluturile:
-intr-un bol turnam amestecul de mac din plic+zaharul vanilat+laptele rece
-in alt bol turnam amestecul de nuca din plic+stafidele hidratate in esenta de rom+laptele rece
Pentru a sti cu ce sunt umplute cornurile, eu am lasat cate 1 lingura de mac si una de nuca deoparte (in stare uscata, cum erau in plic) pentru a decora cornurile cu ele.
Dupa ce aluatul si-a triplat volumul am preincalzit cuptorul la 185 grade.
Am tapetat tavile cu hartie de copt.
Aluatul l-am impartit in 40 mingiute de marimea unei mingiute de ping-pong (mingiutele de aluat au cantarit fiecare in parte intre 30-40 gr.)
Am intins fiecare bucatica de aluat in forma ovala, vezi foto, apoi am uns suprafata centrala cu un strat generos de umplutura.
Am rulat cornurile si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele pentru ca vor creste destul de mult in timpul coptului.
Am separat albusul de galbenus, am batut mai intai galbenusul cu furculita si am uns toate cornurile cu galbenus,lasandu-le apoi la uscat pentru 10 minute in tavi.
Albusul l-am batut usor cu furculita si peste stratul de galbenus am uns un strat de albus pentru luciu.
Cornurile au fost apoi decorate cu mac si nuca si date la cuptor pentru 35 minute la 175 grade, pana s-au umflat si rumenit ademenitor...
Nu mai vorbesc de mirosul care a invaluit intreaga casa... ( nici nu erau coapte cornurile si toti membrii familiei erau deja prezenti in bucatarie! :)) )
Pofta buna!