Aceasta e una din cele mai simple si buna prajituri, poate fi facuta cu mere, branza, visine, caise, etc. Ma gandesc ca ar merge si cu mure sau alte fructe de padure, atat doar ca s-ar simti cam neplacut samburii fructelor de padure. De aceasta data, vin cu o varianta cu prune, pentru ca tot sunt pline pietele de prune.
Mai intai pregatim umplutura pentru aceasta prajitura. Prunele se spala, se scot samburii, se taie in sferturi sau felii si se pun intr-o oala, se adauga zaharul si amidonul si se pun la foc mic amestecandu-se in continuu pana cand se leaga ca o budinca si in final se adaugascortisoara. Intr-un bol de bat ouale impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul.
Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes. Jumatate din compozitie se toarna intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace 10-12 minute, dupa care se scoate din cuptor si se pun prunele, apoi se toarna restul de compozitie pentru blat. Se mai pune prajitura in cuptor pentru 35-40 minute, dupa care se scoate, se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza.