Gratin cu legume si branza

de violeta30 in Mancaruri de legume, 4 Sep 2015 | 2424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 300 gr branza telemea
  • 300 gr amestec mexican
  • un cub de unt
  • sare
  • piper (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu legume si branza:

Se fierb cartofii cubulete, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii impartim in doua. Ungem un vas de yena cu ulei si adaugam o parte din cartofi pe care ii vom pisa cu furculita din loc in loc.

Asezam amestecul mexican peste cartofi, dam cu sare (daca e sarata branza nu mai punem sare). Peste legume vom pune felii subtiri de branza, apoi ultimul strat de cartofi pe care ii vom pisa cu furculita inainte.

Facem un gratar cu furculita si punem in mijloc cubul de unt. Punem capacul vasului si dam la cuptor pana se rumeneste. Se serveste ca atare sau ca si garnitura la peste sau friptura.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se poate rade si cascaval pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu legume si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu oua