Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti

de mirela0911 in Prajituri, 4 Sep 2015 | 38772 vizualizari

 

Iti incanta papilele gustative aceasta rulada. Altfel nici nu are cum sa fie, tinand cont de faptul ca sursa de inspiratie a fost Miha. Multumesc pentru reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de napolitana

Crema de caramel si biscuiti:

  • 80 g zahar
  • 160 ml apa
  • 150 g biscuiti Petit Beure

Crema de lapte praf:

  • 100 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 100 g unt cu grasime de 82%
  • 100 g lapte praf
  • 3 linguri rase nuca de cocos
  • esenta de vanilie dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti:

Crema de caramel si biscuiti: Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu. Cand se topeste tot zaharul si devine auriu, se toarna apa, avand grija la aburii care ies si se lasa la foc mic pana se dizolva tot caramelul. Se adauga biscuitii fin macinati, se amesteca repede pana se omogenizeaza. Asa fierbinte, se intinde crema peste foaia de napolitana.

Crema de lapte praf: Se pune zaharul si apa la foc mic pana se topeste tot zaharul. Se adauga untul, se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga laptele praf, nuca de cocos, iar la final esenta de vanilie. Se omogenizeaza bine apoi se intinde peste crema de biscuiti.

Se ruleaza strans si cu grija rulada, se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este de preferat ca cele doua creme sa fie preparate deodata.

2

Crema fiind fierbinte, foaia de napolitana se va inmuia si se va putea rula cu usurinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca