Am scris 900 g biscuiti, desi au intrat mai putin.Important este ca biscuitii sa fie mari.Un tort a iesit cu 5 straturi, iar celalalt cu 4 straturi.
Creme: Se fac cele doua budinci, cum scrie pe plic: cea de vanilie cu 500 ml lapte, (3,5lg) zahar,un plic zahar vanilinat, iar cea de ciocolata, tot cu 500 ml lapte, zahar (3,5 lg),esenta rom.Cand cele doua budinci sunt caldute , se amesteca cu un pachet de unt fiecare (din care s-a scos apa).Se amesteca cu telul, pana nu se mai vede untul.
Sirop: Se fierbe 300 ml apa cu zahar.Cand s-a topit zaharul, se inchide aragazul si se pune esenta de rom.
Vor iesi doua torturi.Se aseaza pe un platou sau farfurii patrate, biscuitii care se stropesc (fiecare, cu o lingura) cu siropul racit.Se vor inmuia biscuitii doar daca sunt foarte tari. Se pune un strat de biscuiti, care se insiropeaza,apoi se pune crema de vanilie, urmeaza alt strat de biscuiti, care vor fi insiropati, crema de ciocolata si se continua pana se termina crema. Puteti face tortul mai inalt. Eu am preferat sa fac doua torturi.Se pastreaza la frigider, acoperite cu folie.