Dovlecel cu mar pane

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 4023 vizualizari

 

Dovlecel si mar.... ati incercat?
O combinatie leguma - fruct delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 mar
  • 1/2 lingurita sare mare
  • 1 ceapa esalota taiata marunt
  • 1 galbenus de ou
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui

Aluat:

  • 50 gr faina
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 5-6 linguri de apa calda
  • sare, piper, cimbru
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel cu mar pane:

Intr-un castron punem faina cu praful de copt, sarea si boia de ardei dulce.
Se adauga alternand uleiul, apa, amestecand in continuare.
Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor tine ca o bezea.
Incorporati albusul batut la compozitia precedenta.
Adaugati usturoiul tocat, cimbrul, piperul si lasati sa se odihneasca 30 de minute.
Spalati dovlecelul si marul. Pastrati coaja.
Dati-le pe razatoarea cea mare, presarati-le cu sare mare si puneti-le la scurs.
Apasati cu o lingura, ca sa scoateti cat mai multa zeama.  Puneti intr-un castron, adaugati ceapa tocata, faina, semintele si galbenusul de ou.
Amestecati si adaugati aluatul.
Am pus numai trei sferturi din aluat pentru a nu fi prea lichide.
Puneti uleiul la incins intr-o tigaie.
Cu o lingura puneti compozitia la prajit.
Eu am folosit cercuri de 8 cm pentru a obține forme rotunde si regulate. Cand s-au rumenit le scoatem pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de ulei. Le putem servi cu un pic de branza proaspata usturoiata sau simple cu o salata verde.

Simtim un pic dulceata marului - o bunatate.

Daca nu va place amestecul dulce sarat puneti un alt dovlecel in locul marului.  

Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Daca nu va place amestecul dulce sarat puneti un alt dovlecel in locul marului

2

Cand le prajiti puteti folosi cercuri de inox de 8 cm pentru a obține forme rotunde si regulate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel cu mar pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel si cus cus la cuptor