A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Orez cu pui si legume

Postat de: Jymy in Pui

Se taie puiul in bucati mici si se prajeste usor. Se adauga ceapa si prazul, ardeii tocati si se calesc 5-10 minute. Se adauga orezul si se sareaza dupa gust. Se toarna supa de...Citeste continuarea

Cotlet de iepure Sous Vide, cu...

Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedeta

Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar; Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;...Citeste continuarea

Prajitura din albusuri, mac, cacao...

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă...Citeste continuarea

Cheesecake simplu la rece

Postat de: VanessaAli in Torturi

Punem biscuitii digestivi in robot si ii maruntim bine. Ii turnam intr-un vas si ii amestecam cu untul topit.Turnam intr-o tava rotunda si aranjam uniform cu mainile pe fund (optional si pe...Citeste continuarea

Tort Felie de lapte cu afine

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru foi: de fapt este o singura foaie coapta in tava mare a aragazului, taiata in trei bucati egale. Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o...Citeste continuarea

Trufe de branza cu nuci si pepene...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Cascavalul si telemeaua se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga branza de vaci, se amesteca branzeturile cu o spatula. Separat, untul moale se spumeaza cu mixerul. Se adauga branzetuile...Citeste continuarea

Caramel preparat in casa

Postat de: panacris in Dulciuri

Într-o crăticioară cu fundul gros și mai ales cu coadă lungă, [de ce?? o să întrebați, deoarece caramelul e foarte fierbinte, iar când se adaugă untul și...Citeste continuarea

Reteta traditional romaneasca de...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Preparare Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru...Citeste continuarea

Carnati si carne afumata cu cartofi...

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem intr-o tava si ii condimentam cu cimbru, sare si piper. Portionam carnatii si carnea si ii asezam peste  cartofi....Citeste continuarea

Smoothie pentru raceala si gripa

Postat de: merisor67 in Love Smoothies

Fierbem mai intai laptele, adaugand si un praf de sare, apoi ne punem intr-o cana cantitatea dorita si il lasam sa se tempereze usor. Spargem oul si ii punem continutul in recipientul...Citeste continuarea

Felii cu piept de curcan

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Portionati felii de carne 4x4 cm aproximativ egale. Bateti usor carnea cu batatorul de snitele . Puneti pieptul de curcan la macerat  in  amestecul de oua, sare, mustar,...Citeste continuarea

Mamaliguta cu branza, oua si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Se prepara o mamaliga cu apa, sare si faina de malai. Mie imi place sa fie mai vartoasa. Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa tocata. Prajiti pana ceapa...Citeste continuarea

Penne gratinate cu șuncă, bacon...

Postat de: CameliaComan in Paste

Prima data trebuie sa fierbem pastele penne al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand s-au fiert le scurgem bine si le punem intr-un bol mai mare. Spalam ceapa uscata, ceapa verde si...Citeste continuarea

Ardei umpluţi la slow cooker...

Postat de: Dya in Slow Cooker

Curăţăm ardeii, îi spălăm în interior şi îi lăsăm să se scurgă de apă. Ceapa şi morcovul tocate mărunt se călesc, în câteva linguri cu ulei,...Citeste continuarea

Chifteluţe cu susan

Postat de: Dya in Porc

Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia...Citeste continuarea

Saratele cu unt

Postat de: Dya in Dulciuri

Se trece branza prin razatoare. Se amesteca cu untul moale (pastrat la temperatura camerei). Se adauga putina sare si faina. Din ingredientele date se framanta un aluat elastic ce se va...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ceapa

Postat de: manuela22 in Salate

Daca folosesti vinete congelate, lasa-le la decongelat intr-o sita pentru a se scurge zeama. Daca coci vinete proaspete, acestea se inteapa pe toata suprafata cu o furculita, altfel vor...Citeste continuarea

Salata à la russe

Postat de: manuela22 in Salate

Taiem castravetii cubulete mici si-i punem la scurs, intr-o strecuratoare. Aceasta operatiune se face cu  o  seara dianintea zilei in care se va pregati salata, ca sa se scurga bine...Citeste continuarea

Mâncărică de cartofi cu carne de...

Postat de: ela2015 in Curcan

Curățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură. Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu bezea cu nuca...

Postat de: Criss in Prajituri

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea lucioasa si tare. Se lasa mixerul deoparte, apoi se adauga nuca macinata...Citeste continuarea

Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Postat de: momo121 in Curcan

Pulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc. Pentru sos: Usturoiul il pisam bine cu sare, ulei si mustarul, iar pasta rezultata ungem...Citeste continuarea

Tocanita de vita

Postat de: licurici_lra in Vita

Am taiat carnea bucati mai mici, am spalat-o, apoi am pus-o sa se prajeasca in putin ulei. Am curatat, spalat si tocat legumele. Intr-o cratita, separat, am pus apa la fiert,...Citeste continuarea

Panna cotta cu fragi si nuci...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim jeleul , punem intr-o craticioara, fragii,zaharul,apa si lasam sa fiarba in 2-3 clocote apoi adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat tragem de pe...Citeste continuarea

Prajitura cu clementine

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

            Clementinele le curatam de coaja si le rupem felii.Ouale le batem bine impreuna cu zaharul.Adaugam laptele caldut amestecat cu...Citeste continuarea

Desert Tort Tiramisu reţetă...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Tiramisu reţetă originală Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca....Citeste continuarea

Musuroi de cartita

Postat de: Oana in Torturi

Pentru blat, separa ouale si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa. Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca pune zaharul...Citeste continuarea

Rulouri cu mere

Postat de: Jymy in Dulciuri

Drojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează...Citeste continuarea

Musaca cu carne de porc si cartofi

Postat de: Jymy in Porc

Într-o tigaie, adăugăm 1-2 linguri cu ulei, punem carnea tocată şi acoperim cu un capac. Dacă este necesar amestecăm ocazional. Când începe să îşi schimbe...Citeste continuarea

Plachie de cod

Postat de: Pungasa_Rogue in Peste

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se pune intr-o tava impreuna cu 4 linguri de ulei. Codul se spala si se taie in jumatati. Se...Citeste continuarea

Ciorba cu coasta afumata

Postat de: gicuta69 in Supe/Ciorbe

Portionam coasta, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Indepartam spuma care se fomeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert pe jumatate adaugam telina, ardeiul ,ceapa...Citeste continuarea

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Postat de: robert_badica in Spaghete

Fierbem pastele ,conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intr-o tigaie, punem uleiul si calim ceapa taiata. Dupa ce s-a calit adaugam sucul de rosii, otetul si zaharul....Citeste continuarea

Chilli cu carne

Postat de: raluca95 in Vita

Incepem prin a cali ceapa si ardeii tocati marunt in cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugam si carnea tocata si lasam sa se caleasca inca 4/5 minute dupa care adaugam...Citeste continuarea

Pulpe cu legume la cuptor

Postat de: licurici_lra in Pui

Am spalat si am taiat pulpele, le-am dat cu sare si piper pe ambele parti, apoi le-am pus sa se prajeasca.  Le-am lasat cateva minute pe fiecare parte, apoi le-am pus intr-un...Citeste continuarea

Tort Amandina

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

 Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca si stafide Biscuitii se macina la robot, dar se lasa si cateva bucatele intregi. Se adauga cacaua, nuca taiata si visinele curatate de samburi. Se...Citeste continuarea

Ficatei de pui inveliti in bacon

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ficatul de pui il tinem in apa 30 de minute. Ii spalam apoi ii punem intr-o sita sa se scurga. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ficateii. Ii lasam sa se rumeneasca usor pe o parte cam 1...Citeste continuarea

Salata de boeuf de Craciun

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

            Legumele si carnea le-am fiert impreuna in apa cu sare in vasul de gatit sub presiune.A durat 15 minute si legumele au fost...Citeste continuarea

Paste cu sunca,legume si smantana

Postat de: reisnaor_2006 in Paste

            Punem apa la fiert pentru paste.Taiem cubulete ceapa, sunca,ardeiul kapia,branza,cascavalul.Intr-o tigaie punem 3-4 lg de ulei de...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu legume si...

Postat de: reisnaor_2006 in Slow Cooker

Ceapa o taiem cubulete sau solzisori. Puiul l-am condimentat si pe o parte si pe alta si l-am asezat in vas. Peste am adaugat uleiul de masline, supa de pui,rosiile in bulion, ciupercile, vinul,...Citeste continuarea

Rulouri cu somon si crema de branza

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Se pune intr-un vas la fiert 100ml apa cu sare cand da in clocot se adauga ~ 3lingurite de orez spalat in prealabil . Cand e gata se scuge de surplusul de apa daca e necesar. Se curata de coaja...Citeste continuarea

Prajitura cu mere caramelizate si...

Postat de: aliliana in Dulciuri

Caramelul: intr-o cratita cu fund dublu am pus la topit zaharul. Cand incepe sa se topeasca adaugam frisca lichida, pe rand, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data. Lasam pe foc pana...Citeste continuarea

Naut cu zucchini si smantana

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Nautul se pune in apa rece si se lasa peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune intr-o craticioara la fiert, acoperit cu multa apa si putina sare. Se fierbe circa 1-2 ore, al meu a...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si gem...

Postat de: aliliana in Dulciuri

Aluatul:  Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste....Citeste continuarea

Mamaliga cu branzeturi si carne...

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Am facut mamaliga, am pus carnea si carnatii putin la prajit si ouale la fiert. Apoi am pus in farfurie din fiecare si le-am amestecat, sa fie mai gustos... Si gata cina, foarte rapida si gustoasa. Citeste continuarea

Lebar

Postat de: dantes in Mezel de casa

Se spala bine ficatul si gusa de porc, se pune la fiert intr-o oala mare gusa si cand este aproape fiarta se adauga si ficatul si se mai lasa la fiert cam 15 minute. Se scot din apa pe care o...Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si dulceata de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru blat , aducem toate ingredientele la temperatura camerei, in special untul care trebuie sa fie moale. Frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si untul moale pana se...Citeste continuarea

Tort cu citrice

Postat de: ianculubita in Torturi

Se bat bine albusurile cu zahar,pana rezulta o bezea lucioasa,se adauga galbenusurile desfacute si frecate cu un praf de sare si arome preferate,apoi se amesteca usor cu miscari verticale,adaugand...Citeste continuarea

Guguluf imperial cu stafide si rahat

Postat de: ctlina in Dulciuri

Frecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou. Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza. Se amesteca faina cu praful de copt si...Citeste continuarea

Snitele din piept de pui

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai pregatim pieptul de pui, il portionam si apoi il batem pe o parte si pe alta. Intr-un castron batem ouale cu sare si piper. Punem intr-o farfurie faina iar in alta pesmet si ne apucam de...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe   razatoarea cu orificii mici, usturoiul pisat, pesmetul, oul, mararul, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Formam bile...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]