Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Orez cu pui si legume
Postat de: Jymy in PuiSe taie puiul in bucati mici si se prajeste usor. Se adauga ceapa si prazul, ardeii tocati si se calesc 5-10 minute. Se adauga orezul si se sareaza dupa gust. Se toarna supa de...Citeste continuarea
Cotlet de iepure Sous Vide, cu...
Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedetaZdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar; Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;...Citeste continuarea
Prajitura din albusuri, mac, cacao...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă...Citeste continuarea
Cheesecake simplu la rece
Postat de: VanessaAli in TorturiPunem biscuitii digestivi in robot si ii maruntim bine. Ii turnam intr-un vas si ii amestecam cu untul topit.Turnam intr-o tava rotunda si aranjam uniform cu mainile pe fund (optional si pe...Citeste continuarea
Tort Felie de lapte cu afine
Postat de: simona72 in TorturiPentru foi: de fapt este o singura foaie coapta in tava mare a aragazului, taiata in trei bucati egale. Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o...Citeste continuarea
Trufe de branza cu nuci si pepene...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCascavalul si telemeaua se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga branza de vaci, se amesteca branzeturile cu o spatula. Separat, untul moale se spumeaza cu mixerul. Se adauga branzetuile...Citeste continuarea
Caramel preparat in casa
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-o crăticioară cu fundul gros și mai ales cu coadă lungă, [de ce?? o să întrebați, deoarece caramelul e foarte fierbinte, iar când se adaugă untul și...Citeste continuarea
Reteta traditional romaneasca de...
Postat de: merisor67 in CiorbePreparare Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru...Citeste continuarea
Carnati si carne afumata cu cartofi...
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carneCuratam cartofii ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem intr-o tava si ii condimentam cu cimbru, sare si piper. Portionam carnatii si carnea si ii asezam peste cartofi....Citeste continuarea
Smoothie pentru raceala si gripa
Postat de: merisor67 in Love SmoothiesFierbem mai intai laptele, adaugand si un praf de sare, apoi ne punem intr-o cana cantitatea dorita si il lasam sa se tempereze usor. Spargem oul si ii punem continutul in recipientul...Citeste continuarea
Felii cu piept de curcan
Postat de: mihaelar63 in CurcanPortionati felii de carne 4x4 cm aproximativ egale. Bateti usor carnea cu batatorul de snitele . Puneti pieptul de curcan la macerat in amestecul de oua, sare, mustar,...Citeste continuarea
Mamaliguta cu branza, oua si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe prepara o mamaliga cu apa, sare si faina de malai. Mie imi place sa fie mai vartoasa. Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa tocata. Prajiti pana ceapa...Citeste continuarea
Penne gratinate cu șuncă, bacon...
Postat de: CameliaComan in PastePrima data trebuie sa fierbem pastele penne al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand s-au fiert le scurgem bine si le punem intr-un bol mai mare. Spalam ceapa uscata, ceapa verde si...Citeste continuarea
Ardei umpluţi la slow cooker...
Postat de: Dya in Slow CookerCurăţăm ardeii, îi spălăm în interior şi îi lăsăm să se scurgă de apă. Ceapa şi morcovul tocate mărunt se călesc, în câteva linguri cu ulei,...Citeste continuarea
Chifteluţe cu susan
Postat de: Dya in PorcIntr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia...Citeste continuarea
Saratele cu unt
Postat de: Dya in DulciuriSe trece branza prin razatoare. Se amesteca cu untul moale (pastrat la temperatura camerei). Se adauga putina sare si faina. Din ingredientele date se framanta un aluat elastic ce se va...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ceapa
Postat de: manuela22 in SalateDaca folosesti vinete congelate, lasa-le la decongelat intr-o sita pentru a se scurge zeama. Daca coci vinete proaspete, acestea se inteapa pe toata suprafata cu o furculita, altfel vor...Citeste continuarea
Salata à la russe
Postat de: manuela22 in SalateTaiem castravetii cubulete mici si-i punem la scurs, intr-o strecuratoare. Aceasta operatiune se face cu o seara dianintea zilei in care se va pregati salata, ca sa se scurga bine...Citeste continuarea
Mâncărică de cartofi cu carne de...
Postat de: ela2015 in CurcanCurățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură. Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu bezea cu nuca...
Postat de: Criss in PrajituriSe bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea lucioasa si tare. Se lasa mixerul deoparte, apoi se adauga nuca macinata...Citeste continuarea
Pulpe de curcan cu mustar la cuptor
Postat de: momo121 in CurcanPulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc. Pentru sos: Usturoiul il pisam bine cu sare, ulei si mustarul, iar pasta rezultata ungem...Citeste continuarea
Tocanita de vita
Postat de: licurici_lra in VitaAm taiat carnea bucati mai mici, am spalat-o, apoi am pus-o sa se prajeasca in putin ulei. Am curatat, spalat si tocat legumele. Intr-o cratita, separat, am pus apa la fiert,...Citeste continuarea
Panna cotta cu fragi si nuci...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim jeleul , punem intr-o craticioara, fragii,zaharul,apa si lasam sa fiarba in 2-3 clocote apoi adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat tragem de pe...Citeste continuarea
Prajitura cu clementine
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriClementinele le curatam de coaja si le rupem felii.Ouale le batem bine impreuna cu zaharul.Adaugam laptele caldut amestecat cu...Citeste continuarea
Desert Tort Tiramisu reţetă...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiTiramisu reţetă originală Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca....Citeste continuarea
Musuroi de cartita
Postat de: Oana in TorturiPentru blat, separa ouale si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa. Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca pune zaharul...Citeste continuarea
Rulouri cu mere
Postat de: Jymy in DulciuriDrojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează...Citeste continuarea
Musaca cu carne de porc si cartofi
Postat de: Jymy in PorcÎntr-o tigaie, adăugăm 1-2 linguri cu ulei, punem carnea tocată şi acoperim cu un capac. Dacă este necesar amestecăm ocazional. Când începe să îşi schimbe...Citeste continuarea
Plachie de cod
Postat de: Pungasa_Rogue in PesteSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se pune intr-o tava impreuna cu 4 linguri de ulei. Codul se spala si se taie in jumatati. Se...Citeste continuarea
Ciorba cu coasta afumata
Postat de: gicuta69 in Supe/CiorbePortionam coasta, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Indepartam spuma care se fomeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert pe jumatate adaugam telina, ardeiul ,ceapa...Citeste continuarea
Spaghete cu chiftelute si sos de rosii
Postat de: robert_badica in SpagheteFierbem pastele ,conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intr-o tigaie, punem uleiul si calim ceapa taiata. Dupa ce s-a calit adaugam sucul de rosii, otetul si zaharul....Citeste continuarea
Chilli cu carne
Postat de: raluca95 in VitaIncepem prin a cali ceapa si ardeii tocati marunt in cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugam si carnea tocata si lasam sa se caleasca inca 4/5 minute dupa care adaugam...Citeste continuarea
Pulpe cu legume la cuptor
Postat de: licurici_lra in PuiAm spalat si am taiat pulpele, le-am dat cu sare si piper pe ambele parti, apoi le-am pus sa se prajeasca. Le-am lasat cateva minute pe fiecare parte, apoi le-am pus intr-un...Citeste continuarea
Tort Amandina
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu...
Postat de: mirela0911 in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu nuca si stafide Biscuitii se macina la robot, dar se lasa si cateva bucatele intregi. Se adauga cacaua, nuca taiata si visinele curatate de samburi. Se...Citeste continuarea
Ficatei de pui inveliti in bacon
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriFicatul de pui il tinem in apa 30 de minute. Ii spalam apoi ii punem intr-o sita sa se scurga. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ficateii. Ii lasam sa se rumeneasca usor pe o parte cam 1...Citeste continuarea
Salata de boeuf de Craciun
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriLegumele si carnea le-am fiert impreuna in apa cu sare in vasul de gatit sub presiune.A durat 15 minute si legumele au fost...Citeste continuarea
Paste cu sunca,legume si smantana
Postat de: reisnaor_2006 in PastePunem apa la fiert pentru paste.Taiem cubulete ceapa, sunca,ardeiul kapia,branza,cascavalul.Intr-o tigaie punem 3-4 lg de ulei de...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu legume si...
Postat de: reisnaor_2006 in Slow CookerCeapa o taiem cubulete sau solzisori. Puiul l-am condimentat si pe o parte si pe alta si l-am asezat in vas. Peste am adaugat uleiul de masline, supa de pui,rosiile in bulion, ciupercile, vinul,...Citeste continuarea
Rulouri cu somon si crema de branza
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriSe pune intr-un vas la fiert 100ml apa cu sare cand da in clocot se adauga ~ 3lingurite de orez spalat in prealabil . Cand e gata se scuge de surplusul de apa daca e necesar. Se curata de coaja...Citeste continuarea
Prajitura cu mere caramelizate si...
Postat de: aliliana in DulciuriCaramelul: intr-o cratita cu fund dublu am pus la topit zaharul. Cand incepe sa se topeasca adaugam frisca lichida, pe rand, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data. Lasam pe foc pana...Citeste continuarea
Naut cu zucchini si smantana
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriNautul se pune in apa rece si se lasa peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune intr-o craticioara la fiert, acoperit cu multa apa si putina sare. Se fierbe circa 1-2 ore, al meu a...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata si gem...
Postat de: aliliana in DulciuriAluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste....Citeste continuarea
Mamaliga cu branzeturi si carne...
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneAm facut mamaliga, am pus carnea si carnatii putin la prajit si ouale la fiert. Apoi am pus in farfurie din fiecare si le-am amestecat, sa fie mai gustos... Si gata cina, foarte rapida si gustoasa. Citeste continuarea
Lebar
Postat de: dantes in Mezel de casaSe spala bine ficatul si gusa de porc, se pune la fiert intr-o oala mare gusa si cand este aproape fiarta se adauga si ficatul si se mai lasa la fiert cam 15 minute. Se scot din apa pe care o...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si dulceata de...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru blat , aducem toate ingredientele la temperatura camerei, in special untul care trebuie sa fie moale. Frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si untul moale pana se...Citeste continuarea
Tort cu citrice
Postat de: ianculubita in TorturiSe bat bine albusurile cu zahar,pana rezulta o bezea lucioasa,se adauga galbenusurile desfacute si frecate cu un praf de sare si arome preferate,apoi se amesteca usor cu miscari verticale,adaugand...Citeste continuarea
Guguluf imperial cu stafide si rahat
Postat de: ctlina in DulciuriFrecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou. Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza. Se amesteca faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Snitele din piept de pui
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai pregatim pieptul de pui, il portionam si apoi il batem pe o parte si pe alta. Intr-un castron batem ouale cu sare si piper. Punem intr-o farfurie faina iar in alta pesmet si ne apucam de...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriPunem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, usturoiul pisat, pesmetul, oul, mararul, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Formam bile...Citeste continuarea