Bors de peste

de ianculubita in Ciorbe, 27 Ian 2016 | 46668 vizualizari

 

Pentru azi, va recomand acest bors de peste facut in felul meu, invatata de mama bineinteles, cu un gust foarte bun.
Pentru cine doreste sa pregateascaun asemenea bors, trebuie sa se foloseasca mai multe soiuri de peste, astfel nu mai plecati de langa oala!!

 

INGREDIENTE

  • cap si coada de somn
  • cap si coada de crap
  • trunchi de salau
  • 1-2carasi
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1/2telina
  • 1ardei iute
  • 1ceasca pasta de ardei
  • 1borcan rosii conservate de mine
  • 20ml ulei
  • 3cartofi(optional)
  • verdeata
  • 1lingura orez
  • 1lde bors
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste:

Pestele portionat, spalat, pudrat cu putina sare, se lasa deoparte intr-un vas. Toate legumele curatate, spalate, taiate marunt sau radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mari, dupa cum doreste fiecare, se calesc in oala cu ulei incins, dupa ce s-au inmuiat se adauga rosiile, pasta de ardei, cartofii curatati si taiati in sferturi sau cubulete, 1lingurita cu sare, dupa cateva minute se adauga 2-3cani cu apa si se lasa la fiert 30min.

Dupa ce totul este fiert, se adauga orezul, patrunjelul, borsul fiert in alt vas, se completeaza cu apa dupa gust, iar cand incepe sa clocoteasca,se adauga usor bucatile de peste iar din acest moment nu se mai amesteca cu lingura. Cand pestele s-a ridicat la suprafata, semn ca este fiert, se adauga leusteanul, se potriveste de gust, se mai lasa 1-2 clocote apoi se opreste focul.

TIPS-URI

1

Se intampla ca atunci cand este adaugat pestele,borsul sa dea pe afara;atunci se scoate cu polonicul intr-un vas mai mic din zeama,se adauga tot pestele iar cand se serveste la masa se adauga inapoi

2

dar bineinteles ca atunci cand vrem sa facem un asemenea bors,avem in vedere si marimea vasului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste cu zeama de varza