Dacă Bucătăraşul a decretat „Nicio zi fără ciocolată” m-am prezentat şi eu cu ciocolatoasa asta.
O prăjitură foarte simplă care s-a vrut foarte ciocolatoasă şi cred că aşa a şi fost la câtă ciocolată are.
Se ştie deja că îmi plac deopotrivă prăjiturile cu brânză dar şi cele cu fructe,aşa că le combin de câte ori pot.
Blat:
Crema de brânza:
Glazura:
Am pus într-un vas, pe baie de aburi, ciocolata, laptele si untul.
Le-am lasat pâna s-a topit ciocolata, apoi am racit amestecul.
Am mixat foarte bine doua oua întregi plus un galbenus cu zaharul si un praf de sare.
Faina am amestecat-o cu praful de copt.
Peste crema de oua, am pus alternativ ciocolata si faina.
La final am pus si cele 3 albusuri de ou pe care le-am batut spuma .
Am pus compozitia în tava de 30x20 cm, în care am pus hârtie de copt.
Brânza am amestecat-o cu zaharul,aromele si smântâna si am pus-o cu lingura, din loc în loc peste blat.
Peste brânza, am pus felii de piersici din compot.
Am pus la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute.
Am pregatit glazura topind ciocolata cu untul pe baie de aburi, apoi am pus-o peste prajitura calda.
Tot atunci am pus si tabletele de ciocolata cu menta care s-au topit partial.
Pentru mai mult aspect am folosit si betisoare si bilute din ciocolata.
Eu le-am taiat cu o forma rotunda, par mai cochete asa.
Poftă bună !!!!