Painici chifle cu sunca si cascaval

de gabrielasfechis in Piine, 26 Ian 2016 | 5615 vizualizari

 

Ma mai gandesc la introducere :D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 drojdie mica
  • sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • 400 g faina
  • 120 g apa minerala calda
  • 200 g sunca
  • 200 g cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici chifle cu sunca si cascaval:

Punem drojdia in apa cu zahar la dizolvat. Apoi punem apa minerala la incalzit.

Intr-un vas mare punem faina, sarea, drojdia dizolvata, cele 2 oua si apa minerala si incepem sa framantam bine. La urma adaugam 2 linguri ulei de masline si mai framantam cateva minute. Aluatul rezultat trebuie sa  fie usor si sa nu se lipeasca nii de vas nici de degete. Acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca 1 ora, cel mult 2.

Cand e gata dospit luam jumatate cantitatea de aluat, o punem pe masa de lucru cu faina si o mai impartim odata in 6 bilute. Luam fiecare bucatica de aluat si o intindem usor cu mana. In mijlocul ei punem sunca si cascavalul taiate cubulete mici apoi o impaturim si o invartim in palme ca si chiftelele. Repetam procedura pentru toata compozitia.

Ungem forme mari ca si de briose cu ulei si punem bilutele. Pe deasupra eu le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule de bucatarie.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc frumos deasupra.

POfta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici chifle cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă