Pate de casa, cu portocala si migdale

de laura_n in Ficat, 25 Ian 2016 | 4486 vizualizari

 

Aceasta reteta a fost preparata pentru provocarea culinara Cutia Misterelor, o provocare pe care eu o indragesc mult.
Pot sa spun ca poate suna ciudat combinatia de ingrediente, dar credeti-ma, numai gustand o sa intelegeti de ce spun ca e delicatesa.
Portocala actioneaza ca un fel de acid, deloc nu iese compozitia acra, iar nucsoara si migdalele o definitiveaza.
Marmelada cu whisky e usor amaruie, merge de minune in compozitie. Insa gusturile nu se discuta, astfel incat, poate sa nu fie pe placul vostru, in timp ce eu ma declar incantata de acest rezultat!
:))))
 
 

 

INGREDIENTE

  • - 600 gr ficatei pui
  • - 200 - 300 gr carne de pui (pulpa)
  • - 1 portocala
  • - sare
  • - piper
  • - nucsoara
  • - 100 gr unt
  • pt topping:
  • - 1-2 lg marmelada de portocale cu whisky
  • - 2/3 lg ulei de masline
  • - coaja uscata de portocale
  • - sare
  • - piper
  • - 50 gr migdale
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, cu portocala si migdale:

Spalam ficateii, ii lasam la scurs. Carnita o punem la fiert, alaturi de niste legume.

Ficateii ii punem la rumenit in putin unt cu ulei de masline. Se adauga feliile de portocala curatate de pielite. Se lasa sa sfaraie un pic, apoi se stinge totul cu putina zeama de la supa de carne. Se adauga si carnita si se lasa sa fiarba inabusit. Se potriveste gustul cu sare, piper si putina nucsoara.

Dupa ce s-au patruns bine, se dau deoparte si se lasa putin la temperat.

Se pune totul intr-un blender, se adauga untul si se mixeaza spuma compozitia. Daca iese prea inchegata, se mai adauga putina zeama de la supa.

Se toarna intr-o forma de ceramica (preferabil), se stropeste cu putin ulei de masline, cateva lingurite cu marmelada diluata cu putina apa.

Migdalele se rumenesc putin, se toaca grosier si se presara peste pate. Se macina putina pudra de coaja uscata de portocala, un praf de nucsoara. Se da la rece pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, cu portocala si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

miki_a 1

28.01.2016, 12:41

Foarte interesant ce ai facut si combinat si sigur delicios!

Raluca57 1

31.01.2016, 07:50

L-am făcut, este foarte bun! O combinație de arome foarte reușită. N-am mai găsit la Lidl acea marmeladă, așa ca am preparat-o singură, cum am crezut eu ca trebuie să fie. Cu siguranță voi repeta rețeta.

dantes 1

10.02.2016, 07:40

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pate alcoolizat