Samosa cu carne de vita

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2016 | 4819 vizualizari

 

Astazi 26 ianuarie in India se celebreaza Ziua Republicii.
Este o sărbătoare ce aniversează adoptarea Constituției și trecerea Indiei de la statutul de Dominion Britanic la cel de republică independentă în ziua de  26 ianuarie 1950.
Astăzi, Ziua Republicii este una dintre cele trei sărbători naționale ale Indiei. Parada militară tradițională, la care asistă Președintele, are loc în capitala New Delhi, iar în capitalele fiecărui stat al Indiei au loc alte festivități.
Cu ocazia acestei zile va propun o reteta indiana- samosa.
Originar din Asia Centrală, samosa este un produs de patiserie prăjit sau preparat la cuptor, cu o umplutură ce poate varia.

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta sau de brick
  • 300 g de carne de vită tocata
  • 1 morcov
  • 1-2 buc. ceapa
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 rosie
  • 2 lingurite pudra de curry
  • 1 linguriță pudra de ghimbir
  • 1 linguriță pudra de coriandru
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 100 g de mazăre boabe proaspete sau congelate (sau conserva)
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu carne de vita:

Într-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras.

Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute.

Adăugați roșia taiata cubulete si mazarea proaspata sau congelata.

Asezonati cu curry, ghimbir, coriandru.

Se dilueaza pasta de rosii in 10-15 cl de apă si se toarna peste carne. 

Se amestecă bine și se fierbe la foc mic aproximativ 10 minute pana cand apa se evapora.

Daca puneti mazare din conserva, o scurgeti si o adaugati la sfarsit.

Puneţi aproximativ 1 lingură de amestec pe fiecare jumatate de foaie.

Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.

Dati la cuptorul incalzit la 200 ° C pentru 15 minute, pana se rumenesc bine.

Le puteti servi ca starter sau ca o mancare completă insotite de o salată verde.

Incalziti-le la cuptor pentru ca sa ramana crocante.

 

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

a incalzi la cuptor pentru ca sa ramana crocante

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

27.01.2016, 21:17

Imi plac!

miki_a 1

28.01.2016, 12:10

Felicitari Catalina pentru toate retetele inedite pe care ni le prezinti!

Catalina L 1

30.01.2016, 19:44

multumesc miki

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa