Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert
Am facut de curand un sos de portocale, de care m-am indragostit de la prima degustare. Se face imediat si il puteti folosi la clatite, waffle sau orice prajiturica la care vreti sa adaugati un gust dulce acrisor.
Ingrediente pentru Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert:
Cum se prepara Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert:
Intr-o craticioara punem sucul de portocale, coaja rasa, zaharul si coniacul si asezam craticioara la foc mic. Dizolvam amidonul in putina zeama de portocale din craticioara si il turnam peste restul ingredientelor.
Amestecam continuu in craticioara pana sosul se leaga (aproximativ 5-7 minute).
Dam craticioara deoparte si adaugam untul. Omogenizam bine si lasam sosul la racit.
Tineti cont de faptul ca sosul se va mai ingrosa dupa ce se raceste.
La fel de savuros este si sosul de lamaie Lemon Curd sau cel de portocale Orange Curd
Acest sos pe care l-am folosit la reteta de Briose de vanilie cu sos de capsuni este senzational.