Lava cake

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 5546 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!
Acesta este dulcele pe care l-am preparat cel mai rapid pana acum. Reteta apartine Jamilei Cuisine. Va invit sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • Lava cake:
  • 160 g ciocolata cu lapte;
  • 75 g unt;
  • 70 g zahar pudra;
  • doua oua;
  • doua galbenusuri;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 30 g faina.
  • In plus:
  • 4 forme mari de silicon pentru briose;
  • unt pentru uns formele de briose;
  • pentru decor: zahar pudra si capsuni.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava.

Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi (intr-un vas cu apa fierbinte, care este pe foc). Dupa ce s-au topit, se ia ibricul de pe baia de aburi si se adauga zaharul pudra si se amesteca. Se pun ouale, galbenusurile, esenta de vanilie, praful de sare si faina si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel.

Compozitia astfel obtinuta se toarna in forme (3/4), apoi se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se incheaga deasupa. In interior trebuie sa ramana necopt. Pentru obtinerea efectului de lava, briosele se taie imediat ce au fost scoase din cuptor. Se decoreaza cu zahar pudra si capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Valurile Dunarii