Nicio zi fara ciocolata!
Acesta este dulcele pe care l-am preparat cel mai rapid pana acum. Reteta apartine Jamilei Cuisine. Va invit sa-l incercati.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava.
Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi (intr-un vas cu apa fierbinte, care este pe foc). Dupa ce s-au topit, se ia ibricul de pe baia de aburi si se adauga zaharul pudra si se amesteca. Se pun ouale, galbenusurile, esenta de vanilie, praful de sare si faina si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel.
Compozitia astfel obtinuta se toarna in forme (3/4), apoi se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se incheaga deasupa. In interior trebuie sa ramana necopt. Pentru obtinerea efectului de lava, briosele se taie imediat ce au fost scoase din cuptor. Se decoreaza cu zahar pudra si capsuni.