Lava cake

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 6088 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!
Acesta este dulcele pe care l-am preparat cel mai rapid pana acum. Reteta apartine Jamilei Cuisine. Va invit sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • Lava cake:
  • 160 g ciocolata cu lapte;
  • 75 g unt;
  • 70 g zahar pudra;
  • doua oua;
  • doua galbenusuri;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 30 g faina.
  • In plus:
  • 4 forme mari de silicon pentru briose;
  • unt pentru uns formele de briose;
  • pentru decor: zahar pudra si capsuni.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava.

Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi (intr-un vas cu apa fierbinte, care este pe foc). Dupa ce s-au topit, se ia ibricul de pe baia de aburi si se adauga zaharul pudra si se amesteca. Se pun ouale, galbenusurile, esenta de vanilie, praful de sare si faina si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel.

Compozitia astfel obtinuta se toarna in forme (3/4), apoi se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se incheaga deasupa. In interior trebuie sa ramana necopt. Pentru obtinerea efectului de lava, briosele se taie imediat ce au fost scoase din cuptor. Se decoreaza cu zahar pudra si capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fondant cu Nutella și ciocolată albă