Fegato alla venetiana - ficat venetian

de mihaelar63 in Ficat, 25 Ian 2016 | 5949 vizualizari

 

O delicatesa ficatul de cerb .Are o consistenta catifelata, onctuoasa. Cand il portionezi parca ai taia unt. Pentru preparare m-am inspirat de aici: http://ricette.giallozafferano.it/Fegato-alla-veneziana.html.
Fegato alla venetiana este o reteta clasica italiana care in vechime se prepara si cu smochine.  Eu am  inlocuit otetul cu otet balsamic cu extract de smochine.
 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr ficat de cerb
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri otet balsamic cu extract de smochine
  • 1 lingurita salvie maruntita
  • codite de ceapa verde , ridichi rosii
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fegato alla venetiana - ficat venetian:

  1. Ficatul se tine in apa rece cateva ore, sa se curete de sange. Din cand in cand se schimba apa.
  2. Curatati, spalati si taiati cepele pestisori [julien ].
  3. Infierbantati o tigaie  Wok antiaderenta - eu am un Tefal  de incredere .
  4. Puneti uleiul , untul si sotati ceapa .
  5. Adugati otetul balsamic, sarea si salvia. Amestecati si puneti o cana buna de apa .
  6. Lasati sa fiarba 10 minute pana cand ceapa incepe sa se inmoaie.
  7. Adugati ficatul de cerb si mai fierbeti inca 10 minute. Daca este nevoie mai completati cu putina apa .
  8. Lasati sa scada lichidul pana formeaza un sos onctuos.
  9. Serviti ficatul venetian insotit de salata preferata .
  10. Eu l-am decorat cu ridichi rosii si codite de ceapa.
  11. Am avut salata de varza rosie .
  12. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fegato alla venetiana - ficat venetian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

29.01.2016, 09:54

Ela ,, siluet'' te invata

Zamfira 1

02.02.2016, 11:52

mihaelar63 1

03.02.2016, 13:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ficatei la tigaie