A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Briose cu morcov ,mar si nuci

Postat de: deea2686 in Dulciuri

Intr-un bol mixam ouale intregi,zaharul,zaharul vanilat,esenta de vanilie si sarea.Adaugam uleiul putin cite putin,morcovii rasi pe razatoarea mica,merele.Apoi adaugam faina amestecata cu praful...Citeste continuarea

Panna cotta

Postat de: Meea in Dulciuri

  Granulele de gelatina le lasam la umflat in 2-3 lingurite de lapte rece.           Punem pe foc laptele,frisca lichida si zaharul si le omogenizam. Lasam pe foc...Citeste continuarea

Sufleu de cartofi

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Se unge o forma de copt cu putin ulei. Se pun cartofii fierti, se bat ouale cu branza si se adauga peste cartofi. Se...Citeste continuarea

Icre cu iaurt Godina

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Se pun icrele intr-un castron, se adauga mustarul, sucul de la o lamaie - treptat si se freaca cu ulei pana se obtine volumul dorit. La sfarsit adaugam iaurtul si ceapa tocata fin. Se servesc...Citeste continuarea

Supa de rosii cu galuste

Postat de: violeta30 in Supe/Ciorbe

Se pune apa la fiert, legumele se curata, se spala si se taie (cartofii si ceapa - cubulete, morcovul si telina rasa). Se adauga ulei si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba legumele, iar cand...Citeste continuarea

Tarta cu brocoli si busuioc

Postat de: Ksenya in Aperitive / Garnituri

Pornim cuptorul  la 180 grade. Broccoli  il fierbem timp de 3 minute in apa cu sare,apoi il lasam la scurs.Intr-o tigaie topim untul si sotam brocoli pana se evapora apa si il...Citeste continuarea

Mancare cu carnati afumati si...

Postat de: eumimi in Porc

Se taie ceapa marunt si se caleste, se adauga cartofii taiati cubulete si o cana de apa si se lasa pe foc pana cand incep sa fiarba cartofii. Se adauga bulionul si carnatii prajiti si se mai...Citeste continuarea

Mancare de post- tocanita de ciuperci

Postat de: Irina in Mancaruri de post

Am spalat ciupercile sub jet de apa rece si le-am curatat de pielita, dupa care le-am feliat. Intr-o tigaie am incins ulei de masline, am adaugat usturoiul taiat apoi ciupercile. Imediat ce...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Bucatiile de pui se pun in oala de ciorba,acoperite cu apa si se lasa la fiert. Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu morcovul taiat rondele,dupa care se pun in oala de ciorba....Citeste continuarea

Biscuiti cu mac si ciocolata alba

Postat de: andaoana in Dulciuri

Untul moale il amestecam cu indulcitorul si adaugam pe rand cate un ou , sarea, coaja razuita de lamaie ,macul ,parful de copt si faina . Faina nu o puneti pe toata o data ci numai jumate ....Citeste continuarea

Fursecuri spritate cu portocale

Postat de: andaoana in Dulciuri

Ouale impreuna cu zaharul sau indulcitorul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis.  Adaugam scortisoara , coaja si sucul de portocala si sarea . Omogenizam putin si...Citeste continuarea

Snitele Godina umplute si piure de...

Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carne

      Fiecare felie de carne am batut-o bine,am sarat-o,piperat si am um umplut-o dupa cum urmeaza:pe jumatatea fiecarui snitel batut am pus o felie de salam,una de...Citeste continuarea

Trandafiri din aluat de clatite

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am amestecat ouale cu sarea si zaharul valinilat, apoi am adaugat faina si am subtiat cu lapte, Am obtinut un aluat cu o consistenta mai mare decat cea a clatitelor, apoi am adaugat ciocolata...Citeste continuarea

Cornuri Godina cu nuca si dulceata...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem...Citeste continuarea

Prajitura cu branza, fructe uscate...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru inceput, la aceasta prajitura ne ocupam de fructele uscate. Punem intr-un castron stafidele, adaugam caisele si ananasul taiate in bucati. Peste fructe punem romul si lasam la hidratat...Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti

Postat de: Oana in Dulciuri

Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute. Opreste focul, pune capacul...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti- Reteta Video

Postat de: Oana in Dulciuri

Mai intai dizolva drojdia in laptele caldut. Pune 2-3 linguri de zahar si 2 linguri de faina, apoi las-o sa creasca 15 minute, intr-un loc cald. Pune in vasul robotului untul topit,...Citeste continuarea

Mucenici cu ciocolata si portocale

Postat de: Oana in Dulciuri

Pentru aluat am framantat la robot :) Mixeaza untul moale cu oul, sarea, vanilia si zaharul, apoi adauga faina amestecata cu drojdia uscata. Lasa la framantat 15 minute, iar daca mai este nevoie...Citeste continuarea

Facaluita lu’ Godina la slow...

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Bucata de piept de porc trebuie sa fie cu soric si cu straturi de carne si grasime. Cu un cutit radem soricul pentru a indeparta eventualele reziduri dupa parlirea porcului. Spalam bine carnea si...Citeste continuarea

Tort de clatite

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Clatite: Intr-un bol spargem ouale, si adaugam zaharul. Amestecam bine, apoi punem untul topit si uleiul. Treptat adaugam putin lapte, apoi putina faina, pana terminam cantitatile. Vom obtine o...Citeste continuarea

Tarta Godina

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Din ouă, făină și lapte se prepară un sos béchamel ce se asezonează de sare și piper. În acest sos se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul kapia curățate și tocate...Citeste continuarea

Rulouri de clatite cu sunca si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Clatitele: Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi laptele. Cernem faina, o adaugam treptat, amestecam bine cu telul sa nu se faca cocoloase....Citeste continuarea

Salata de cartofi cu carnaciori si...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare pentru 20-30 minute. Se pun sub apa rece pentru cateva minute,se curata de coaja si se lasa sa se raceasca si se taie cuburi. Carnatii se pun...Citeste continuarea

Placinta sarata cu branza si telemea

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se lasa foile de placinta sa se dezghete la temperatura camerei. Intr-un vas se pune branza si telemeaua data pe razatoarea mare. Se adauga maslinele negre taiate felii, ardeiul taiat cubulete...Citeste continuarea

Rasol de Porc Godina cu vin rosu la...

Postat de: momo121 in Porc

        Fierbem pentru inceput bucatile de rasol intr-o oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe, usturoiul curatat si putina sare cca....Citeste continuarea

Rulada de Curcan Godina

Postat de: momo121 in Curcan

       Intr-o tigaie punem putin ulei si calim 1-2 minute ceapa taiata marunt, dupa care adaugam ciupercile curatate si taiate felii. Lasam la foc iute...Citeste continuarea

Ciocolata in foietaj

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Intindem foaia de aluat decongelata. Asezam o ciocolata peste foaia de aluat astfel incat in lateralele ciocolatei sa ramana aluat cat are latimea ciocolata.Taiem lateralele de aluat fasii si le...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti(de post)

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam laptele caldut sau apa calduta. Dizolvam drojdia in laptele caldut(adaugati doar 250 ml la inceput, iar la final daca mai este nevoie adaugati...Citeste continuarea

Rosii umplute cu crema de branza

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Rosiilor li se taie partea cu cotorul si se curata cu o lingurita de seminte. Branza se da prin razatoarea mare. Se amesteca cu smatana si cu patrunjel toacat marunt, se sareaza dupa...Citeste continuarea

Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Iepure

Spalam bine pulpele de iepure,le condimentam cu sare,boia dulce, rozmarin si le ungem cu putin ulei.Ceapa o taiem solzisori,ardeiul si prazul betisoare,morcovul  bucati mai mari . Intr-un...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si portocala

Postat de: eumimi in Prajituri

Se amesteca oul cu uleiul, apa si zaharul si se amesteca. Adaugam treptat faina si praful de copt. Omogenizam bine si adaugam si coaja de portocala. Tapetam tava pentru briose cu hartii...Citeste continuarea

Aperitive cu piept de pui si oua de...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Tocam marunt pieptul de pui fiert sau calit in putin unt(eu am avut  ramas de la o friptura) si dam pe razatoare cascavalul. Cu ajutorul unei forme rotunde decupam cercuri din miezul...Citeste continuarea

Paleuri cu crema de ciocolata

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Se freacă untul la temperatura camerei cu zahărul pudră și esența de vanilie până devine pufos. Adăugăm ouăle unul câte unul, apoi gălbenușurile și amestecăm până...Citeste continuarea

Jambon ''Godina Justitiarul''

Postat de: Constelatialeu in Porc

Scoatem jambonul de la congelator, ca acolo l-am avut, il asezam intr-un castron si il imbracam in condimente pentru carne se porc, stropim cu ulei de masline si sos de soia , acoperim castronul...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu rulouri de...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Am batut albusurile spuma cu praful de sare, am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana s-a topit.Am adaugat treptat uleiul mixand in continuare.Am adaugat apoi iaurtul amestecand usor,...Citeste continuarea

Prajitura Godina cu mere caramelizate

Postat de: Monica1997 in Prajituri

Pasul1.Caramelizam intr-o tava/cratita cele 6 linguri de zahar. Dupa ce acesta s-a caramelizat,ungem tava asa cum se procedeaza la crema de zahar. Pasul2. Cat zaharul caramelizat se...Citeste continuarea

Merlan in sos de smantana cu praz...

Postat de: ctlina in Peste

Se spală bine prazul,  si se indeparteaza  partea verde care este tare.  Se taie în 2 pe lungime şi pe urmă il taiem peştişori. Se toaca marunt ghimbirul. ...Citeste continuarea

Supa crema Du Barry

Postat de: ctlina in Supe

Se curata, se spală și se taie marunt prazul . Conopida se curată și se desface in buchete potrivite. Rezevam cateva vârfuri mici. Punem la calit in unt...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti dolofani

Postat de: CozonaculDolofan in Dulciuri

Dizolvam drojdia si putin zahar in 2-3 linguri de lapte cald. Acoperim cu cateva linguri de faina cernuta si lasam, undeva la caldura, maiaua sa creasca. (aprox 15 min) Cat asteptam ca...Citeste continuarea

Clatite cu banane

Postat de: CozonaculDolofan in Dulciuri

Pentru inceput topim untul si peste el adaugam cana de lapte. Punem deoparte compozitia, pentru cateva minute, cat sa nu fie fierbinte, doar calda. Intr-un bol cernem faina, iar peste presaram...Citeste continuarea

Placinta cu dulceata de pere

Postat de: eumimi in Prajituri

Se topeste  untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.Se adauga ouale peste...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie

Postat de: eumimi in Prajituri

Se mixeaza albusurile spuma, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se albesc. Se amesteca galbenusurile cu albusurile si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga faina...Citeste continuarea

Mancare cu legume si carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Am pus intr-o tigaie ceapa tocata si carnea de porc la calit in ulei incins  si le-am lasat pentru 10-12 minute.Am adaugat 1 cana de apa, bulionul, morcovul taiat rondele si legumele si am...Citeste continuarea

Oua umplute cu avocado

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Nu se poate mai simplu de atat Ouale le spalam bine si le punem in apa rece cu sare si otet la fiert . Le lasam pe foc mic iar cand apa da in clocot acoperim oala cu un capac,stingem focul...Citeste continuarea

Trufe cu seminte de canepa si quinoa

Postat de: andaoana in Dulciuri

In vasul blenderului punem toate ingredientele si pornim la inceput pe viteza mica apoi mai mare pana se fac ca si o pasta densa . De acolo luam cate putin si formam bilute pe care le dam prin...Citeste continuarea

Supa crema de sfecla rosie cu...

Postat de: andaoana in Supe

Curatam legumele si le spalam bine in apa rece . Le facem cubulete , cu cat le taiem mai marunt cu atat vor fierbe mai repede . Punem intr-o oala sfecla, apio, morcovul si usturoiul si peste...Citeste continuarea

Budinca de chia cu lapte de capra

Postat de: andaoana in Dulciuri

Intr-un castron punem semintele de chia si green sugar si turnam peste ele laptele rece. Amestecam , acoperim castronelul cu folie si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte....Citeste continuarea

Salata cu sfecla rosie si oua

Postat de: andaoana in Salate

Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute ....Citeste continuarea

Perisoare de porc in sos de branza

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa alba tocata marunt,orezul si oul. Se formeaza bilute,se pun pe o farfurie si se dau la frigider pentru cateva ore. Se scot din firgider,se...Citeste continuarea

Spaghetti fara gluten cu legume

Postat de: timea in Spaghete

Pastele le punem la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj iar dupa ce s-au fiert le strecuram si le trecem pe sub un jet de apa rece. Intr-un wok incins in care am pus putin ulei de...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]