Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci

de mirela0911 in Porc, 22 Mar 2016 | 6428 vizualizari

 

A fost un pranz delicios si satios!

 

INGREDIENTE

Pt.rulouri:
  • 4 felii carne de porc pentru snitele
  • sare roz, piper proaspat macinat
  • 2 ciuperci champignons
  • 8-10 masline verzi fara samburi
  • 8 felii branza Delaco
  • ardei gras rosu
  • 5-6 lg ulei
  • 200 ml vin rosu
  • 1 ceapa alba
Pt.sosul de rosii:
  • 3 lg ulei
  • 3 ciuperci champignons
  • 1 ceapa alba
  • sare roz, piper
  • 1 lgt pasta chilli
  • 1 conserva rosii cubulete
  • 2 catei usturoi
  • 1 crenguta cimbru
Pt.garnitura:
  • 5-6 cartofi albi
  • sare
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci:

Rulourile: Se bate carnea ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala bine, se scurg si se taie cubulete. La fel si ardeiul gras. Maslinele se taie feliute. Fiecare felie de carne se taie in doua (erau destul de mari). Se ia cate o bucata de carne, se aseaza felia de branza, se pune din ciuperci, masline si ardei apoi se ruleaza at mai strans. Se prinde cu o scobitoare pentru a nu se desface.

Se aseaza rulourile intr-o tava de yena. Se stropesc cu ulei si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru a 15 minute, apoi se toarna vinul, se taie ceapa bucati mari si se pun in tava apoi se acopera vasul cu folie sau capac. Se lasa 45 de minute la cuptor, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa a 15 minute sa se rumeneasca.

Sosul de rosii: Intre timp se pregateste sosul. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins apoi ciupercile taiate felii. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se mai lasa la calit putin apoi se pune pasta chilli si rosiile cubulete. Se lasa sa fiarba 4-5 minute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga usturoiul taiat feliute. Se mai lasa putin pe foc apoi se da deoparte. Se pune crenguta de cimbru si se acopera craticioara.

Cartofii se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se strecoara si se aseaza in farfurii. 

Alaturi de cartofi se aseaza sosul de rosii si rulourile de porc impreuna cu sosul format din branza si vin. Se garniseste cu patrunjel tocat. O nebunie!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Rulourile se pot umple cu ce amestec preferati.

2

a si garnitura se poate prepara cartofi piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

CameliaR 1

24.03.2016, 11:01

Cred ca au fost tare bune rulourile!

elucubratiiculinare 1

25.03.2016, 10:33

ce mancarica buna

Rahela Velicu 1

28.03.2016, 11:25

ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa si piept de porc la gratar