Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea mare, impreuna cu morcovii. Se adauga sare din belsug si se lasa 5 minute.
Se amesteca mustarul cu sucul de lamaie si ulei de masline extra virgin.
Intr-un bol mai mare, se amesteca ulei de masline si sare. Se scurg cartofii si morcovii de cat mai multa apa, folosind mainile si se adauga in bolul cu ulei de masline. Se amesteca.
Se aseaza compozitia intr-un singur strat intr-o tava potrivita pentru cuptor si se coace 30 de minute, pana devine crocant.
Intre timp se fierbe sparanghelul 3 minute, se adauga mazarea si se mai lasa 1 minut. Se scurg de apa si se adauga in bolul cu dressingul din mustar. Se amesteca. Se aseaza frunzele de salata deasupra si se amesteca usor.
Se fierb ouale in apa 1-3 minute.
Se scoate rostiul din cuptor si se aseaza ouale deasupra, frunzele de salata, mazarea si spanaghelul si se presara cu branza Feta.