Pentru ca aveam niste budinca de fistic, am conceput o reteta in care sa o folosesc. Rezultatul: senzational!
Blatul: Se separa oualele. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa. Untul topit se adauga in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine.
Separata, albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare si lucioasa.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga peste crema de galbenusuri amestecand incontinuu cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. Compozitia astfel formata se toarna peste albusurile batute spuma si se incorporeaza usor cu o spatula. amestecand de jos in sus.
Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la 180 grade C.
Dupa coacere, blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema: Untul moale (la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul pudra. Cand acesta capata o consistenta cremoasa, se adauga branza si esenta de vanilie si se amesteca in continuare pana ce crema de branza devine omogena si pufoasa.
Budinca de fistic: Laptele se pune la fiert intr-o craticioara (pastrati 4-5 linguri de lapte separat) Praful de budinca se amesteca cu 5-6 linguri de zahar si cu laptele pastrat. Compozitia astfel facuta se pune in craticioara peste laptele fiert si se amesteca incontinuu pana ce capata o consistenta cremoasa ( ca o budinca).
Asamblare: Peste blatul racit se adauga crema de branza. Budinca de fistic se pune peste crema de branza numai dupa ce s-a racit.
Prajitura se portioneaza dupa preferinta cand se raceste.
1
nu puneti budinca calda peste crema de branza deoarece crema se va inmuia.