Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic

de AndrutzaP in Prajituri, 24 Mar 2016 | 4713 vizualizari

 

Pentru ca aveam niste budinca de fistic, am conceput o reteta in care sa o folosesc. Rezultatul: senzational!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 200 g unt
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Budinca
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 litru lapte
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic:

Blatul: Se separa oualele. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa. Untul topit se adauga in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine.

Separata, albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare si lucioasa. 

Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga peste crema de galbenusuri amestecand incontinuu cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. Compozitia astfel formata se toarna peste albusurile batute spuma si se incorporeaza usor cu o spatula. amestecand de jos in sus.

Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la 180 grade C.

Dupa coacere, blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema: Untul moale (la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul pudra. Cand acesta capata o consistenta cremoasa, se adauga branza si esenta de vanilie si se amesteca in continuare pana ce crema de branza devine omogena si pufoasa.

Budinca de fistic: Laptele se pune la fiert intr-o craticioara (pastrati 4-5 linguri de lapte separat) Praful de budinca se amesteca cu 5-6 linguri de zahar si cu laptele pastrat. Compozitia astfel facuta se pune in craticioara peste laptele fiert si se amesteca incontinuu pana ce capata o consistenta cremoasa ( ca o budinca).

Asamblare: Peste blatul racit se adauga crema de branza. Budinca de fistic se pune peste crema de branza numai dupa ce s-a racit.

Prajitura se portioneaza dupa preferinta cand se raceste.

 

  

TIPS-URI

1

nu puneti budinca calda peste crema de branza deoarece crema se va inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

-Licurici- 1

24.03.2016, 12:10

Foarte buna!!! Eu n-am vazut budinca de fistic in comert

Bya Ralu 1

24.03.2016, 15:43

buna

Rocsi 1

25.03.2016, 21:04

Iau o bucatica si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta cu lime