Platoul de mai jos l-am facut cu ce aveam prin casa, in graba pentru niste musafiri "pe nepusa masa"!
Fiind in lipsa mare de timp, acest platou este indicat cand aveti musafiri neasteptati si vreti sa puneti ceva pe masa rapid.
Pentru inceput puneti oualele la fiert. Intre timp, pregatiti tortilla astfel: cele 6 lipii ( sau cate aveti) le taiati pe jumtate si le ungeti cu ulei de masline extravirgin, presarati busuioc si radeti putin parmezan. Apoi, fiecare jumtate de lipie in parte o pliati in asa fel incat partea unsa si condimentata sa fie la mijloc. Coaceti fiecare tortilla in parte intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei de masline. Trebuiesc coapte pe ambele parti, dar cu grija sa nu le ardeti.
Oualele fierte bine, le decojiti cu grija sa ramana albusul intact si le taiati pe jumtate. Galbenusurile le scoateti cu grija si le pasati cu o furculita, le amestecti cu o lingura de maioneza, 1 lingurita de mustar si 2 linguri de pate ( eu am folosit pate din ficat de vita facut in casa, dar puteti pune orice tip de pate aveti). Cu pasta astfel obtinuta umpleti fiecare jumtate de ou in parte.
Apoi, asezati pe un platou, dupa imaginatie si pricepere toate ingredintele: tortillele, oualele umplute, branza taiata cuburi, rosiile cherry taiate jumatati, salamul feliat. Ornati cu un fir de ceapa verde tocat marunt.
Sa aveti pofta!
1
racitit oualele cu apa rece, astfel se vor curata usor