Azi va propun un fel de mancare care poate fi servit foarte bine la pranz dar si la cina. Este rapid, gustos si se poate face de post prin inlaturarea parmezanului .
Primavara imi place sa-mi incarc bateriile mergand prin padure sau pe dealurile din jurul localitatii. Stiu un loc unde creste leurda si unde an de an merg sa culeg. O gatesc cu spanac si urzici sau doar simpla cu sos de soia si amidon de porumb sau o folosesc des in salate crude . Imi place gustul ei usor intepator care aduce a usturoi ,dar cel mai mult imi place cand ajung in locul unde creste si simt mirosul primaverii. Cum calci printre leurda si flori albastre, galbene, albe si violet simti cum te umpli de energie.
De aceasta data am folosit leurda pentru a face un sos simplu, dar foarte bun.
Cartofii i-am curatat de coaja si spalat in apa rece.
Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am pus la uscat pe prosoape de hartie (este foarte important sa nu fie uzi cand ii punem in cuptor). Am asezat cartofii in tava am pus peste ei uleiul, sare si piper si cu mana am intors cartofii pe toate partile in asa fel incat uleiul si condimentele sa ajunga pe toti.
Am incins cuptorul la 200 grade si am pus tava cu cartofi in cuptor pana s-au inmuiat si au format o crusta deasupra.
Am scos tava din cuptor, am presarat fisticul taiat grosier peste si parmezanul razuit si am dat tava din nou la cuptor pentru 10 minute maxim .
Leurda spalat si zvantata am taiat-o marunt cu un cutit. Avocado l-am taiat cubulete mici.
Intr-un castron am pus leurda, avocado si am stors zeama de lamaie peste ele. Am asezonat cu sare si piper si deasupra uleiul de masline .
Am amestecat si am servit cu cartofii calzi .