Desert pasca fara aluat cu branza de vaci

de Bucataras in Prajituri, 22 Mar 2016 | 22845 vizualizari

 

Pasca fara aluat este solutia perfecta pentru acele momente in care chiar nu mai faci fata tuturor treburilor, dar totodata vrei sa-ti surprinzi familia cu un preparat traditional, de casa.

 

INGREDIENTE

  • 700 g de branza de vaci scursa
  • 150 g de stafide pe care leam lasat la hidratat in 100 ml de crema de whiskey
  • 150 g de faina
  • 5 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 9 linguri de zahar
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie si una de fresh de lamaie
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • extra faina si unt pentru tapetat forma de tort cu fund detasabil
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat cu branza de vaci:

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de vanilie. Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Amesteca faina cu un varf de cutit de sare si praful de copt. Incorporeaza treptat compozitia lichida peste cea solida, avand grija sa nu faci cocoloase. Bate albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si zeama de lamaie. Cand aproape s-au intarit, adauga zaharul si continua pana devin lucioase, iar castronul il poti tine cu susul in jos. Amesteca peste compozitia de baza jumatate din cantitatea de albusuri, iar cealalta jumatate impatureste-o de sus in jos, uniform, incercand sa pastrezi bulele de aer in interior.
Tapeteaza o forma de tort cu unt si faina. Adauga compozitia in forma de torttapetata. Introdu-o in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade. Las-o acolo pentru 15 minute, dupa care scade temperatura la 150-160 de grade si las-o inca 35-40 de minute. Fa testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata, inseamna ca s-a copt in totalitate.
Da-i ragaz sa se raceasca, dupa care scoate-o din forma si taie o felie. Incearca aceasta reteta si-ti garantez ca o sa-ti placa foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare