Inghetata de fistic

de simona72 in Dulciuri, 23 Mar 2016 | 5233 vizualizari

 

Nu e decat primavara si eu m-am grabit sa fac inghetata. Dar, nu orice fel de inghetata, ci una favorita, adorata de mine si ai mei baieti. Am atatea amintiri frumoase din vacante care se leaga doar de aceasta inghetata. Ultima este cea de anul trecut de undeva din Grecia, de la un domn intre doua varste. Avea o toneta mica de inghetata, un vanzator ambulant. Cu mana pe inima va spun ca a fost una dintre cele, daca nu cea mai buna inghetata mancata de mine vreodata. Era cremoasa, se simtea ca era facuta cu lapte, smantana grasa, avea bucati mari de fistic si-ti punea si o cupa generoasa cu supliment, din minunata lui inghetata. Ne-am imprietenit si de aici povestea continua pe alt fagas…
 
Reteta pe care eu v-o aduc este una de post. Am incercat reteta doar de dragul pastei de fistic pe care am descoperit-o atunci cand Cristina ne-a dat o mare provocare. De atunci tot probez retete cu aceasta pasta. Cred ca ar fi trebuit sa scriu o reteta separat doar pentru ea…

 

INGREDIENTE

Pentru pasta de fistic:

  • 100 gr fistic
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 1 lingura ulei de cocos(optional)
  • 30-40 ml lapte de orez cu migdale
  • 100 gr ciocolata alba
  • In plus: 400 ml lapte de orez cu migdale
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de fistic:

Eu am folosit un aparat de facut inghetata. Totul este foarte simplu, am pus cu o seara inainte bolul aparatului de facut inghetata in congelator. Este nevoie sa stea cateva ore bune, eu il tin de obicei in jur de 12 ore.

 

Pentru pasta de fistic: se pune fisticul curatat intr-un bol. Peste fistic se pune apa clocotita si se lasa fisticul la inmuiat 10-15 minute. Se inlatura coaja subtire dupa inmuierea fisticului. Aveti nevoie de putina rabdare, dar garantez ca merita. Apa si zaharul le-am pus pe foc intr-un ibric mic. Am lasat sa fiarba pana a inceput sa se ingroase putin, sa se asemene cu un sirop. Se pune fisticul curatat intr-un blender, eu am folosit Blend-Active® Pro. Se adauga siropul din zahar, uleiul si se mixeaza pana obtinem o pasta fina. Se subtiaza pasta cu putin lapte. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu pasta de fistic. Adaugam laptele, amestecam cu un tel pana se desface pasta si punem compozitia in bolul aparatul de inghetata care a stat la congelator. Conectam aparatul si lasam pana obtinem consistenta dorita. In aproximativ 15 minute inghetata este gata. Servim cu mare pofta!!!

TIPS-URI

1

Pentru o consistenta cremoasa folositi smantana pentru frisca, smantana grasa, lapte gras…

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

24.03.2016, 01:25

D"apoi eu

CameliaR 1

24.03.2016, 11:00

Wooow, ce minunatie!

Ancutsa 1

17.11.2016, 14:58

Fisticul e preferatul meu, mi-a placut mult inghetata ta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta zebra