Chec cu visine

de Rahela Velicu in Dulciuri, 22 Mar 2016 | 4345 vizualizari

 

Va aduc o portie de chec delicios, putin acrisor de la visine. Reteta o gasiti si pe site-ul noiinbucatarie.ro aici http://noiinbucatarie.ro/chec-cu-visine/

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 150 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • visine din compot
  • zahar pudra.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine:

Am separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile spuma impreuna cu zaharul.

Galbenusurile le-am amestecat cu o lingura de lemn si am adaugat treptat uleiul, apoi le-am pus usor peste albusuri. Am amestect cu lingura de lemn.

Am adaugat praful de copt si cacao, iar la final faina, dar nu toata odata ci treptat cate o lingura.

Tapetam formele de chec cu hartie de copt si punem compozitia. Visinelor din compot le scoatem samburii si le lasam putin la scurs si apoi le punem deasupra checurilor.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 -30 de minute. In primele 10-12 minute nu deschidem usa cuptorului sub nicio forma pentru a nu se lasa checurile.

Cand sunt gata, presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Valurile Dunarii (Donauwellen)