Se curata si taie in cuburi cartofii si legumele. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute.
Se scurg si se lasa putin la racit.
Se incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga cartofii si legumele intr-un singur strat. Se sfarama usor folosind unealta pentru piure de carotfi, pana se aseamana cu o clatita uriasa.
Se gateste la foc mediu spre mic, 30 de minute, verificand din 5 in 5 minute sa nu se arda.
Se intoarce pe bucati si se aplatizeaza iar. Se mai lasa pana devine crocant.
Intre timp, se prajesc carnatii pe un gratar fierbinte.
Se taie ceapa si ciupercile julienne. Se soteaza la foc mare, in putin ulei, cateva minute, se adauga faina, se amesteca, se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul. Se adauga apoi supa si se fierbe pana se ingroasa.
Se serveste piureiul cu sos de vin si carnati.