Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mancare de spanac
Postat de: susu in Mancaruri de postSpanacul spalat se pune in apa clocotita cu sare, dupa vreo 10 minute se pune la scurs. Calim ceapa tocata impreuna cu usturoiul zdrobit, adaugam morcovul ras si ardeiul tocat. Peste...Citeste continuarea
Rulada din paine cu pesto si...
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriScoatem mozzarella din apa de conservare si o lasam sa se scurga foarte bine. Tamponam usor cu un servet, dupa care feliem mozzarella felii subtiri. Ardeiul il spalam si il punem la copt pe...Citeste continuarea
Rulouri de pizza
Postat de: Dorka in Aperitive / GarnituriAm lasat foietajul sa se dezghete. Intr-un castronel am amestecat bulion, putin ketchup, si sunca iar cu aceasta am uns foietajul. Am ras cascavalul. Cu ajutorul foliei de la aluat am...Citeste continuarea
Penne cu ton si sos de rosii, o...
Postat de: Anett in PenneCum se prepara Penne cu ton si sos de rosii, o reteta delicioasa pentru fanii pastelor Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform indicatiilor pe ambalaj. Atentie, sa nu lasam...Citeste continuarea
Suffleu de ciocolata cu cocos
Postat de: Dorka in DulciuriAvem nevoie de o tava cu peretii detasabili (26 cm) iar pe fundul tavii punem hartie de copt. Topim ciocolata pe baia de aburi, si adaugum smantana treptat. Omogenizam bine si lasam sa se...Citeste continuarea
Ciolan de porc cu legume
Postat de: eumimi in PorcSe dezoseaza ciolanul de porc mai intai. Se taie ceapa, ardeiul, morcovul se da pe razatoare. Intr-o cratita punem ceapa, ardeiul, morcovul, rosiile cherry,cartofii taiati cuburi si usturoiul...Citeste continuarea
Pate de linte cu fistic
Postat de: simona72 in Mancaruri de postLintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: Bunica in SupeOasele de vită se spală si se pun la fiert într-o oală cu 2l.apă. În timpul fierberii se ia spuma,astfel încât să rămână o supă clară. Legumele...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi cu ardei copt...
Postat de: deyutzky in SupeCuratam si spalam ceapa si cartofii. Ceapa o taiem in 4, iar cartofii cuburi. Le punem intr-o oala, adaugam apa cat cuprinde, putina sare si punem la fiert. Intre timp spalam si curatam...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi de post
Postat de: momo121 in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Intr-un oala asezam cubuletele de cartofi, acoperim cu apa, presaram putina sare si lasam la...Citeste continuarea
Friptura din carne frageda de porc...
Postat de: momo121 in PorcMuschiuletii ii spalam bine in apa rece, ii crestam putin din loc in loc, apoi ii transferam intr-un lighean/bol unde ii condimentam dupa gust cu sare, piper,...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu piersici
Postat de: caroline in PrajituriPunem intr-un bol untul moale (la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si mixam bine pana obtinem o crema pufoasa . Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Punem...Citeste continuarea
Mancare cu urzici, nuci si orez
Postat de: eumimi in Mancaruri de postSe curata urzicile, frunzulita cu frunzulita, se spala bine si se pun la fiert pentru 20 de minute. Se strecoara urzicile fierte de zeama ( zeama nu o aruncam) si le tocam cu cutitul. Orezul...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu lamaie la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPulpele de pui se cresteaza, se condimenteaza pe ambele parti. In vasul roman se pun felii de lamaie, deasupra punem pulpele de pui,punem putina apa si vinul alb. Se acopera cu capacul si se...Citeste continuarea
Negresa economica de post
Postat de: momo121 in Mancaruri de postIntr-un vas punem apa, zaharul si uleiul si amestecam pana se topeste tot zaharul. Adaugam pe urma gemul, aromele si faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu,...Citeste continuarea
Tort Bunica
Postat de: Ela68 in Torturi1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi se adauga nucile macinate, cacaoa si pesmetul. Separat se bat albusurile cu zaharul si cand s-a format bezeaua, omogenizam...Citeste continuarea
Melcisori cu masline si ardei
Postat de: eumimi in Mancaruri de postSe framanta o coca din untura, apa si faina care se imparte in 2. Nu va faceti griji ca este putin aluat. Se intinde fiecare parte in cate o foaie foarte subtire , se unge cu bulion si se presara...Citeste continuarea
Placinta turnata cu dovleac
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPregatirea umpluturii: Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata...Citeste continuarea
Bruschette cu rosii si busuioc
Postat de: eumimi in Mancaruri de postSe prajesc feliile subtiri de paine la toast, apoi se freaca fiecare felie cu cate un graunte de usturoi (daca este prea mare, puteti folosi doar jumatate din graunte). Separat se taie rosiile...Citeste continuarea
Ciorba de linte
Postat de: Anett in CiorbeSe spala lintea de cateva ori, apoi se lasa cateva ore ca sa se inmoaie, de preferat peste noapte. Intre timp curatam morcovii, patrunjelul, ceapa si usturoiul. Le taiem in cubulete impreuna cu...Citeste continuarea
Prajitura cuburi de ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriSe pregateste budinca: se pun 600 ml lapte la fiert. 100 ml lapte se vor amesteca cu cele doua plicuri de budinca si cu 8 linguri de zahar si se vor adauga peste laptele pus la fiert. Se lasa...Citeste continuarea
Prajitura cu mere scortisoara si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe prepara atat de usor...si e delicioasa! Merele, se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun toate ingredientele pe rand in vasul de framantat, untul rece se da pe...Citeste continuarea
Reteta de prajitura Alba ca Zapada
Postat de: caroline in PrajituriIata cum se prepara Reteta de prajitura Alba ca Zapada Pregatim foile : Punem intr-un castron ouale, zaharul, uleiul si laptele. Mixam bine totul pana ce zaharul s-a topit...Citeste continuarea
Prajitura cu aluat fraged, bezea cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluatul fraged, frecam galbenusurile cu un praf de sare si untul cu zaharul, apoi combinam cele doua amestecuri, si adaugam esenta, iaurtul si faina amestecata cu bicarbonatul si praful de...Citeste continuarea
Prajitura Tosca
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma. Adaugam zaharul treptat, mixam pana devine ferma bezeaua. Punem faina, praful de copt si mixam usor la treapta cea mai...Citeste continuarea
Negresa de post cu nuca, dulceata...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPreincalzim cuptorul la 180 grade. Punem apa minerala, dulceata de caise si zaharul intr-un castron, adaugam praful de copt si praful de sare, amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam...Citeste continuarea
Mucenici umpluti cu nuca
Postat de: ralu_ca in DulciuriIntr-un vas am dizolvat drojdia, peste care am turnat jumatate din cantitatea de lapte caldut si zaharul vanilat, amestec si las approx 15 min. Faina am pus-o intr-un vas in care am...Citeste continuarea
Specialitate cu bacon si carne...
Postat de: ralu_ca in PorcIntr-o forma rotunda asezam, unsa cu putin ulei, feliile de bacon, precum o floare, in mijloc asezam carnea tocata, presaram sare si piper. Toata suprafata o acoperim cu cascaval ras si asezam...Citeste continuarea
Prajitura cu branza de vaci si nuca
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriBranza de vaci se trece prin sita si se amesteca cu untul pana la omogenizare. Se adauga galbenusurile unul cate unul, zaharul, nucile tocate, smantana si coaja de la o lamaie. La sfarsit...Citeste continuarea
Prajitura cu branza de vaci
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriSe prapara aluatul, amestecand pe rand ingredientele. Aluatul trebuie sa fie moale, sa curga din lingura. Amestecam branza cu oualele, zaharul, coaja de lamaie si stafidele. Intr-o...Citeste continuarea
American Cheesecake-Cheesecake...
Postat de: ChefPaul in DulciuriUn aspect foarte important este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei ,astefel prajitura nu va crepa in timpul coacerii!!!Inainte de a va apuca de preparat blatul pregatiti formu...Citeste continuarea
Pateuri cu castane si singerete
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe taie ceapa si prazul foarte fin și se prăjesc într- o tigaie cu un pic de ulei impreuna cu bucatelele de bacon până cand sunt usor rumenite . Se adauga castanele taiate in 2/4...Citeste continuarea
Conopida gratinata cu curry si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeRupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la aburi...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi
Postat de: ella87 in DulciuriUntul lasat la temp.camerei se amesteca cu zaharul sau siropul de artar, se adauga oul si extractul de vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se cerne faina care se amesteca cu praful de...Citeste continuarea
Orez cu lapte de cocos, capsuni si...
Postat de: privatelaura in Slow CookerPregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la priza. In vasul aparatului, turnam laptele de cocos. Spalam orezul, il adaugam peste lapte. Urmeaza sa punem 3 linguri de zahar, daca...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu taietei de casa
Postat de: Jymy in CiorbeFierbem tacamurile de pui (adunand spuma formata, ori de cate ori este necesar). Adaugam legumele tocate si le fierbem cam 20 de minute. Saram dupa gust, acrim cu bors si coloram cu suc de...Citeste continuarea
Ciorba dulce-picanta cu ardei copt...
Postat de: merisor67 in Slow CookerCurățăm legumele, le tocăm în cuburi și le punem în vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital . Adăugăm și mazarea congelată și orezul, apoi completăm cu apă...Citeste continuarea
Mancare cu urzici si orez
Postat de: eumimi in Mancaruri de postCuratam frunzulitele de urzici, le spalam bine si le punem la fiert. Eu am avut o punguta de urzici. Orezul il punem separat la fiert. Cand este fiert, adaugam, sare, ardei boia dulce si...Citeste continuarea
Pui Shanghai
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai dezosam pulpele si taiem bucatele mici, le asezam intr-un castron, presaram un pic de sare si turnam o lingura de sos de soia, amestecam, acoperim castronul si-l bagam la frigider...Citeste continuarea
Cookies cu fulgi de ovaz si fructe...
Postat de: Dya in Mancaruri de postSe paseaza bananele cu o furculita, se adauga fulgii de ovaz si fructele de padure. Se amesteca pentru incorporarea completa si cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute. Se aduga si...Citeste continuarea
Placinta cu mere, de post
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postFoi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful...Citeste continuarea
Tarta cu fructe de padure
Postat de: Dya in DulciuriSe cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece...Citeste continuarea
Mancare de urzici
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postUrzicile se spala, cu grija, in mai multe ape, apoi se oparesc in apa clocotita. Se iau din apa, se scurg si se lasa sa se racoreasca. Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se inabuse...Citeste continuarea
Melci cu nuca si scortisoara
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Se prepara maiaua din cca 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lgt Green Sugar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa sa dospeasca. Intr-un bol se cerne faina,...Citeste continuarea
Prajitura fina cu ciocolata si zmeura
Postat de: RuxyRux in DulciuriOuale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare, se adauga zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia si se mixeaza timp de zece minute. Intre timp se topeste untul intr-un vas la foc mic, in...Citeste continuarea
Branzoaice moldovenesti
Postat de: gospodariu in Piine1. Faina se cerne intr-un bol adanc. 2. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. 3. Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa...Citeste continuarea
Prajitura cu foi Ani
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: Se rade coaja de lamaie. Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si se imparte aluatul in 4 parti. Se intind pe dosul unei tavi mari (de cuptor)...Citeste continuarea
Dovlecei cu ricotta si rosii uscate...
Postat de: RoXx in Reteta de vedetaDovleceii se spala, se taie fasii subtiri pe lung,se asezoneaza si se coc pe grill. Eu i-am tinut cam 2-3 minute pe fiecare parte. Dupa ce sunt gata toate fasiile, se pune pe fiecare la un...Citeste continuarea
Penne rigate cu sos de rosii si...
Postat de: Monica1997 in PenneSe caleste pieptul de pui taiat cubulete, se scoate pe o farfurie. Intre timp se calesc cateii de usturoi si se scot, apoi se caleste ceapa. Cand aceasta s-a inmuiat se adauga rosiile pisate si...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor in crusta din...
Postat de: Valclaudia in PorcPreincalzim cuptorul la 220 grade. Feliile de paine neagra se trec sub jet de apa rece, apoi le stoarcem bine zdrobim painea intr-un castron incapator. Adaugam carnea de porc tocata, ouale,...Citeste continuarea