Cel mai bun si mai racoritor sos ! Se poate utiliza atat la fripturi, cat si la legume fierte la abur sau legume crude. E delicios !
Sa nu ma luati in seama, pe mine ma face fericita in combinatie cu paine (cu maia) cu seminte,
1. Decojim castravetii si ii dam jumatate pe razatoarea cu gauri mici si jumatate pe razatoarea cu gauri mari. Ii punem intr-o strecuratoare si presaram sare peste ei. Ii lasam la scurs cinci munite si ii presam cu o lingura astfel incat sa se elimine cat mai mult din apa. 2. Punem intr-un castron iaurtul, apoi adaugam castravetii, usturoiul dat prin presa, zeama de lamaie si o lingura de ulei de masline. Amestecam si gustam, abia apoi adaugam sare si piper. 3. Tocam mararul si menta si le adauam peste iaurt. 4. Pentru decor, turnam o lingura de ulei de masline deasupra si infrumusetam cu o frunzuta de menta si o felie de castravete.
1
2
puteti adauga primavara un fir de usturoi verde tocat marunt